Uusimmat

Tom Hanksin elokuva on ärsyttänyt Quentin Tarantinon faneja kohta 30 vuotta – ”Ainoa vika Forrest Gumpissa oli sen valtava menestys”

21.06.2022 10:10 Muropaketin toimitus

Forrest Gump

Forrest Gump hakkasi Pulp Fictionin vuoden 1995 Oscar-gaalassa. Monen mielestä pysti meni väärään osoitteeseen, mutta Tom Hanks jaksaa yhä puolustaa Robert Zemeckisin ohjaamaa elokuvaa.

Forrest Gump palkittiin vuoden 1994 parhaana elokuvana. Oscarista sen kanssa kilpailivat Pulp Fictionin lisäksi Rita Hayworth – avain pakoon, Neljät häät ja yhdet hautajaiset ja Quiz Show – tupla tai kuitti.

”Forrest Gumpin ongelma on se, että elokuva keräsi miljardi dollaria. Jos se olisi ollut vain menestyselokuva, Bob [ohjaaja Robert Zemeckis] ja minä olisimme olleet neroja, mutta koska elokuvasta tuli äärimmäisen menestynyt, me olimmekin pahoja neroja”, Tom Hanks kuittasi The New York Timesin haastattelussa.

”Onko se sitten paha ongelma? No ei, mutta Forrest Gumpia ei oteta mukaan kaikkien aikojen parhaita elokuvia käsitteleviin kirjoihin, koska leffa on muka imelä nostalgiajuhla. Joka vuosi julkaistaan artikkeli ’elokuvasta, jonka olisi pitänyt voittaa parhaan elokuvan Oscar’, ja se kertoo aina Pulp Fictionista”.

Forrest Gump palkittiin kaikkiaan kuudella Oscarilla, mutta ei Pulp Fictionkaan ihan ilman pystejä jäänyt; Quentin Tarantinon elokuva sai palkinnon parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta.

Tom Hanksin mukaan ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Pulp Fiction ole mestariteos, mutta Forrest Gumpia ei pitäisi silti ylenkatsoa. Näyttelijä nimeää erikseen kohtauksen, jossa Gary Sinisen esittämä luutnantti Dan saapuu Forrestin ja Jennyn häihin.

”Se hetki auttaa katsojaa ymmärtämään kaiken, mitä he ovat käyneet läpi ja tuntemaan kiitollisuutta kaikesta kivusta ja tragediasta, josta on selvitty”.

Forrest Gump esitetään tänään Livillä kello 21.00. Elokuva löytyy suoratoistona Netflixistä, Prime Videosta, Elisa Viihde Viaplaysta, Paramount+:sta ja Ruudusta.