Upea tehostevideo: Star Wars: A New Hopen loppu tehtiin uusiksi – Tästä valomiekkataistelusta on keppijumppa kaukana

09.05.2019 11:31 | Muropaketin toimitus | 1

YouTubessa julkaistu uusi Star Wars -video esittelee yhden kaikkien aikojen hienoimmista valomiekkataisteluista.

Ollaan rehellisiä: Obi-Wan Kenobin ja Darth Vaderin kohtaaminen vuoden 1977 A New Hopen lopussa näyttää nykyään enemmän keppijumpalta kylpytakissa kuin taistelulta elämästä ja kuolemasta.

Nyt erikoistehostevetoisiin tarinoihin keskittynyt FXitinPost on julkaissut YouTubessa uuden version Star Warsin avainhahmojen kohtaamisesta. Mukana on George Lucasin elokuvasta tuttua materiaalia, mutta myös täysin uusia kohtauksia.

Kokonaisuus ei toimi ehkä ihan saumattomasti, mutta ”Star Wars SC 38 Reimaginedia” katsoessa ei voi olla miettimättä, että tältä valomiekkataisteluiden pitäisi näyttää. Ei liikaa akrobaattitemppuja ja puolivillaisia koreografioita, vaan vimmaista hakkaamista ja siihen lomaan sopivasti Voiman luovaa käyttöä.

Loppuun vielä vertailun vuoksi A New Hopen alkuperäinen versio samasta taistelusta.

Keskustelu

Itseasiassa tuo alkuperäinen on huomattavasti järkevämpi ja realistisempi kuin tuo uusi versio. Koska valomiekalla ei ole mitään väliä miten lujaa lyöt toista, tuollaisessa hirveässä huitomisessa ei ole mitään järkeä. Oleellisempaa olisi päästä pistämään toista, koska se on jo riittävän tehokasta ollakseen tappavaa.

Muropaketin uusimmat