UUSIMMAT

Vuoden 2019 paras elokuva julkaistaan Suomessa mustavalkoisena – Näin maahantuoja perustelee poikkeuksellista ratkaisua

21.10.2020 09:39 Muropaketin toimitus

Suomen elokuvateattereissa pääsee tällä viikolla katsomaan parikin elokuvaa mestariohjaaja Bong Joon-holta.

Perjantaina 23.10.2020 Suomen teatteriensi-iltansa saa loistava trilleri Memories of Murder. Sen arvion voit lukea täältä:

Arvostelu | Viiden tähden Memories of Murder on yksi kaikkien aikojen parhaista trilleistä

Samana päivänä Suomen valkokankaille palaa viime vuoden parhaaksi elokuvaksi Oscar-gaalassa nimetty Parasite. Bong Joon-hon elokuva tunnetusti sekin.

Tällä kertaa Parasitea katsellaan kuitenkin ilman värejä, ja arvatenkin tässä kohtaa kriittisimmät tuhisevat jotakin rahastuksesta. Heille Parasiten maahantuoja Fufure Film on tarjonnut seuraavan selityksen:

”Jokainen värisävy ja kompostitio on hiottu ja harkittu. Äveriään Mr. Parkin designtalo sävyttyy harmaan värikartalle. Ki-Taekin perheen kellariasuntoa ja sen ympäristöä kuvataan laajemmalla väriskaalalla. Erilaiset värikartat rakentavat osaltaan elokuvan kahtiajakautunutta maailmaa. Parasiten kuvasi Hong Kyung-pyo, jonka dynaaminen kameratyö leimaa tärkeimpiä korealaisia nykyelokuvia Motherista (2009) Burningiin (2018). Hän on Bong Joon-hon luottokuvaaja. Bong Joon-ho teki alkuperäiselokuvan rinnalle nyt nähtävän mustavalkoisen version, joka korostaa Parasiten roolia osana elokuvahistorian jatkumoa. Mustavalkoisena se muistuttaa elokuvataiteen juurista ja suurista valkokangastarinoista. Mustavalkoinen Parasite tuntuu myös realistisemmalta: siinä on italialaisklassikoiden sosiaalista sanomaa ja karheita henkilöhahmoja. Toisaalta monokromaattisuus vieraannuttaa tarinan ajastamme. Tragikomedia saa ikiaikaisia ja arkkityyppisiä sävyjä.”

Muropaketin Parasite-arvio löytyy täältä:

Arvostelu: Kuuden Oscarin ehdokas Parasite on viiden tähden elokuva, vaikka on sen ohjaaja parempaakin tehnyt

Muropaketin uusimmat