Uusimmat

X-Men-tähden näyttelevä simpanssikaveri on kadonnut – löytäjälle on luvassa 20 000 dollarin palkkio

29.04.2022 17:30 Muropaketin toimitus

Alan Cumming ja Tonka-simpanssi näyttelivät yhdessä elokuvassa Buddy (1997).

X-Men-elokuvistakin tuttu Alan Cumming näytteli vuonna 1997 julkaistussa koko perheen komediassa Buddy, jossa yksi hänen vastanäyttelijöistään oli simpanssi nimeltä Tonka. Tonka on nyt kadonnut sitä hoitavasta Missouri Primate Foundationista, missä se on viimeksi nähty omassa häkissään, uutisoi Variety.

Cumming on luvannut 10 000 dollarin palkkion Tonkan löytäjälle. Myös PETA tarjoaa 10 000 dollaria Tonkan löytämiseen johtavasta tiedosta, minkä vuoksi kokonaispalkkio nousee peräti 20 000 dollariin.

Cumming kertoo ystävystyneensä Tonkan kanssa Buddyn kuvauksissa.

“On järkyttävää ajatella, että se saattaa olla jossain pimeässä kellarissa tai kohdannut jonkin toisenlaisen kohtalon, joten vetoan palkkion avulla kaikkiin, jotka saattaisivat tietää siitä mitään”, Cumming kertoo.

Tonka on ollut kateissa jo heinäkuusta 2021 lähtien. PETA oli haastanut tuolloin kädellisiä välittävän keskuksen oikeuteen ja oli siirtämässä Tonkaa uuteen, parempaan kotiin, mutta hakuhetkellä simpanssia ei löytynyt mistään. Tonkan on väitetty kuolleen, mutta tarinat sen kohtalosta ovat sekavia, minkä vuoksi PETA ja Cumming vetoavat nyt palkkion voimin yleisöön selvittääkseen simpanssin kohtalon.