Ensimmäinen Star Wars -trilogia julkaistaan vihdoinkin alkuperäisessä muodossaan?

21.09.2015 08:55 | Tatu Junni

Kauan siitä on puhuttu, mutta ilman näkyviä tuloksia. Jokohan alkuperäsversiot Star Warseista saataisiin vihdoinkin blu-raylle?

Tällä kertaa huhun alkuperäisen Star Wars -trilogian julkaisemisesta elokuvateatteriversioina aloitti John Landis. Ohjaajalta kysyttiin hiljattain, voisiko hän kuvitella muokkaavansa Ihmissusi Lontoossa -kauhuklassikonsa tehosteita digitaalisesti.

Vastaus sisälsi ilmoituksen, jota Star Wars -fanit ovat odottaneet pitkään:

”Ensinnäkään, en saisi lupaa siihen”, Landis aloitti vastauksensa ja siirtyi sitten puhumaan Star Warsista.

”George [Lucas] omistaa itse elokuvansa, joten hän saa tehdä Star Warsille mitä haluaa… Oma mielipiteeni on, että George teki elokuvilleen hallaa kajoamalla niihin. Hän kuitenkin perusteli asian ilmoittamalla, että nehän ovat hänen elokuviaan. Se oli mielestäni ihan pätevä perustelu. Tiesittekö muuten, että Disney on julkaisemassa alkuperäiset Star Warsit alkuperäisessä muodossaan? He haluavat napata niistä rahat itselleen”.

Ikävä kyllä John Landis ei kertonut yksityiskohtia mahdollisesti luvassa olevista blu-ray-julkaisuista.

Fanien rahat varmasti tosiaan kelpaisivat Disneylle, mutta asiassa on pari isoa muttaa. 20th Century Foxilla on alkuperäisten Star Warsien dvd- ja blu-ray-julkaisujen levitysoikeudet hallussaan vuoteen 2020 asti – ja A New Hopeen pysyvästi. Toki on täysin mahdollista, että Fox ja Disney pääsevät sopimukseen asiasta, mutta toistaiseksi John Landisin ilmoitukseen kannattaa suhtautua varauksella.

Lähde: Collider

Muropaketin uusimmat