Ensimmäinen X-Men-elokuva olisi voinut ilmestyä vuoden 2000 sijaan jo 1980-luvulla – ehkä kuitenkin hyvä, ettei niin tapahtunut

13.06.2019 21:02 | Muropaketin toimitus

Vuonna 1979 yksikään elokuvastudio ei vielä halunnut tehdä Marvel-elokuvaa.

Marvelin entisellä talousjohtajalla Alice Donenfeld-Vernouxilla oli 1970-luvun lopulla tärkeä tehtävä: tuoda sarjakuvajätin sankarit valkokankaalle. Polygonin mielenkiintoisessa artikkelissa Donenfeld-Vernoux kertoo tuosta ajasta, jolloin kukaan ei vielä uskonut supersankarielokuvien kiinnostavan suurta yleisöä.

“Kaikki sanoivat minulle: ’Emme tee rahaa sinun tyhmillä supersankareillasi. Emme voi näyttää lastenelokuvia kuuden jälkeen illalla. Se ei kannata.’ Olisinpa saanut dollarin joka kerta, kun tulin heitetyksi ulos ehdotettuani supersankarielokuvaa”, nyt eläkkeellä oleva Donenfeld-Vernoux kertoo.

X-Men-elokuvalle kuitenkin lopulta näytettiin vihreää valoa 80-luvun alussa. Ensimmäisissä käsikirjoitusversioissa keskiössä oli Kitty Pryden hahmo ja niitä työstämässä oli X-Men-sarjakuvien parissa työskentelevä Chris Claremont. Tämän jälkeen tarina lähti usealle epäonniselle kierrokselle, mutta koskaan se ei päässyt tuotantoon asti – ehkäpä hyvä niin, ainakin kun seuraa siihen liittyneitä käänteitä aikana jolloin kukaan ei vielä uskonut sarjakuvasankareiden menestykseen valkokankailla.

Sitten vuonna 2000 Bryan Singerin ensimmäinen X-Men käänsi tilanteen yllättäen supersankarielokuvien hyväksi. “Siihen saakka kaikki olivat pitäneet supersankarielokuvia luusereina”, kommentoi Claremont.

Marvel-fanien kannattaa lukaista Polygonin mielenkiintoinen juttu X-Men-projektin käänteistä.

Muropaketin uusimmat