EU-vaaliehdokas lainasi kampanjansa kuvaston Sin Citystä

27.05.2009 09:08 | Muropaketin toimitus

Kaista pitäytyy tiukasti erossa politiikan pyörteistä, mutta näin EU-vaalien alla haluamme kuitenkin kertoa teille kristillisdemokraatti Sari Essayahin vaalikampanjasta. Se kun lainaa kuvastonsa suoraan Frank Millerin Sin City -sarjakuvasta sekä sen pohjalta tehdystä elokuvasta. Katso kuva vaalijulisteesta Kaistalta ja hämmenny!

Miksi ihmeessä kristillisdemokraattien ehdokas on ammentanut kampanjansa kuvaston sarjakuvasta, joka kertoo huorista ja tappajista? Onko Marv Sarin kaveri? Tapaileeko Sari Hartigania? Vai istuuko Sari kenties iltaa Kadien mestassa Nancyn tanssia katsellen?

KD:n varapuheenjohtaja Asmo Maanselkä selittää asiaa Essayahin kotisivuilla seuraavasti:

”Sin City on kuvaus maailmasta, jossa yhteiskunnallisten instituutioiden merkitys on pienentynyt ja luonnolliset sosiaaliset siteet, kuten perheet, hajonneet. Maailma on hämärä ja lohduton, rikollisuus ja prostituutio rehottavat kaupungin kaduilla. Korruptoituneet vallanpitäjät riistävät pientä ihmistä. Kaupunkilaiset ovat vieraantuneet yhteiskunnasta ja hakevat oikeutta oman käden kautta. Elokuvan päähenkilöt pyrkivät ratkomaan ongelmiaan eettisesti kestämättömillä valinnoilla, mikä johtaa kaupungin syvenevään väkivallan kierteeseen.”

”Film Noir elokuvien syvällinen viesti on yhteiskuntakritiikki. Päähenkilöiden valinnat johtuvat yhteiskunnan korruptiosta ja harjoitetusta kylmästä politiikasta, mutta myös sosiaalisten siteiden ja instituutioiden heikkoudesta. Yksilön moraaliset valinnat ovat politiikan peilikuva. Tätä maailmaa kuvaa Aki Kaurismäen elokuva ’Mies vailla menneisyyttä’.

Tehtävä EU:ssa -päähenkilöillä on edessään samat ongelmat, ratkaisut eroavat. Unionin ongelmia ovat vallan keskittyminen, byrokratisoituminen ja korruptio. Talouden epävakaus, riskit, pätkätyöt ja työttömyys ja epävarmuus tulevaisuudesta ovat lisääntyneet. Ihmissuhteet ja perhemuodot ovat pirstoutuneita, naiskauppa ja prostituutio ovat unionin vaiennettuja tabuja. Tehtävänä on muuttaa yhteiskunnassa harjoitettua politiikkaa, jotta myös arkitodellisuus EU:ssa muuttuisi…”

Vertailun vuoksi loppuun vielä muutama alkuperäinen Sin City -juliste vuoden 2005 elokuvasta…

Muropaketin uusimmat