”Miten ihmeessä en huomannut sitä?” – Game of Thronesin tekijät luulivat sarjan viimeisen kauden kuuluisinta mokaa vain huijaukseksi

08.10.2020 11:50 | Muropaketin toimitus

Game of Thronesin kahdeksannella kaudella yhteen kohtaukseen oli unohtunut nykyaikainen kahvimuki. 

Game of Thronesin viimeinen kausi muistetaan päätöskohtauksestaan, joka sai monet sarjan ystävät pyörittelemään silmiään epäuskoisena. Se muistetaan myös kuuluisasta mokasta, missä nykyaikainen, pahvinen kahvimuki oli unohtunut kuvauksissa keskelle kohtausta – eikä kukaan huomannut sitä edes jälkituotantovaiheessa. Muki on sittemmin poistettu kohtauksesta, eikä sitä enää näy sarjassa.

Uudessa Game of Thrones -aiheisessa kirjassa Fire Cannot Kill a Dragon (The Hollywood Reporterin kautta) sarjan tekijät David Benioff ja D.B. Weiss kertovat luulleensa mokaa ensin huijaukseksi.

“En voinut uskoa sitä. Kun saimme siitä seuraavana päivänä sähköpostia, luulin todella että joku vain pränkkää meitä, koska vastaavia photoshoppauksia oli tapahtunut aiemminkin. Ajattelin, ettei kohtauksessa mitenkään voi olla näkyvillä kahvimukia. Sitten näin sen televisiossa ja olin ihan että miten ihmeessä en huomannut sitä”, Benioff selittää.

“Olin nähnyt kohtauksen varmaan tuhat kertaa, mutta olin aina keskittynyt katsomaan näyttelijöiden kasvoja tai sitä, miten kohtaus sopi sen ympärillä oleviin kohtauksiin”, Weiss kertoo.

Mukin epäiltiin ensin olevan kohtauksessa sitä lähinnä olevan näyttelijän, Emilia Clarken, kahvikuppi. Myöhemmin syylliseksi kuitenkin paljastui Conleth Hill, joka esitti sarjassa lordi Varysia. Kupin myös mainittiin olleen Starbucksin kuppi, mutta se oli paikallisen belfastilaisen kahvilan muki.

Muropaketin uusimmat