Game of Thrones -tähti palkitaan Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla

07.09.2017 11:32 | Muropaketin toimitus

Tanskalainen tv- ja elokuvatähti Pilou Asbæk saa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ensimmäisen Nordic Flair -palkinnon.

Ensi vuonna myös Arto Halosen The Guardian Angel – Suojelusenkeli -elokuvassa nähtävä Game of Thrones -tähti saapuu Rakkautta &Anarkiaa -festivaalin vieraaksi 20. –22. syyskuuta. Festari järjestää Ylen kanssa palkitsemisen yhteydessä yleisötilaisuuden, jossa Asbæk kertoo työstään näyttelijänä.

Festivaali ja Finnish Film Affair palkitsevat tanskalaisen Pilou Asbækin ensimmäisellä Nordic Flair -palkinnolla. 21. syyskuuta myönnettävä palkinto on tunnustus Asbækin rohkeista roolitöistä ja kansainvälisestä urasta. Myös jatkossa Nordic Flair -palkinto on tarkoitus jakaa elokuvan parissa työskentelevälle, joka tekee pohjoismaista osaamista tunnetuksi maailmalla.

Palkitsemisen yhteydessä järjestetään yleisötilaisuus Valokeilassa Pilou Asbæk, jossa Ylen kulttuuritoimittaja JP Pulkkinen haastattelee Asbækia tämän työstä tv-sarjoissa ja elokuvissa. Torstaina 21. syyskuuta Kulttuuriareena Gloriassa klo 17.00 alkava tilaisuus striimataan suorana Yle Areenassa. Tapahtumaan voi ostaa lippuja festivaalin lipunmyyntipisteissä.

Asbæk tunnetaan parhaiten rooleistaan tv-sarjoissa Game of Thrones (2016–) ja Vallan linnake (Borgen, 2010–2013). Hän on esiintynyt myös esimerkiksi elokuvissa Sota, Ben-Hur ja Ghost in the Shell.

Muropaketin uusimmat