Ghostbusters-tähti Ernie Hudson paljasti, miten dramaattisesti elokuvaa muutettiin päivää ennen kuvauksia

07.11.2014 13:10 | Muropaketin toimitus

Ghostbusters

Ernie Hudson esitti Ivan Reitmanin Ghostbusters-elokuvissa Haamujengin neljättä jäsentä eli Winston Zeddemorea.

Entertainment Weeklyn tuoreessa numerossa Kylmä rinki -sarjastakin tuttu Ernie Hudson paljastaa, miten erilainen elokuva Ghostbusters olisi voinut olla, jos alkuperäiset suunnitelmat olisivat toteutuneet.

”Kun alkujaan sain käsikirjoituksen, ajattelin että Winston on uskomaton hahmo ja ajattelin sen muuttavan urani. Hahmo tuli elokuvaan mukaan heti alkupuolella ja sillä oli huolella suunniteltu taustakertomus: Winston oli Yhdysvaltain ilmavoimien sotilas. Se oli hieno idea. Päivää ennen kuvausten alkua sain kuitenkin uuden version käsikirjoituksesta ja yllätyin täysin. Hahmoni oli poissa. Sivun 8 sijaan Winston tuli mukaan sivulla 68, eli vaiheessa, jossa Haamujengi oli jo kasassa. Koko taustatarina oli poissa ja se korvattiin lausahduksella ’Jos siitä maksetaan, uskon ihan mihin vaan’. Se oli aika musertavaa.”

Tiedossa ei ole, oliko Winston Zeddemoren rooli alkujaan isompi, koska rooliin haviteltiin Ernie Hudsonia nimekkäämpää Eddie Murphya. Hudson ei kuitenkaan ole katkera tapahtuneesta.

”Elokuva toimii kyllä todella hyvin vielä 30 vuoden jälkeenkin. Winstonkin toimii sen verran, mitä häntä nyt elokuvassa nähdään. Silti minusta on aina tuntunut, että hahmon olisi pitänyt pysyä alkuperäisessä muodossa. Winston ei päässyt edes elokuvan julisteeseen tai traileriin.”

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Entertainment Weekly