Heath Ledger oli periaatteen mies: Jake Gyllenhaal paljasti, miksi Brokeback Mountain -tähti ei suostunut esiintymään vuoden 2006 Oscar-gaalassa

08.04.2020 21:01 | Muropaketin toimitus

Ang Leen ohjaama Brokeback Mountain palkittiin vuoden 2006 Oscar-gaalassa muun muassa ohjauksestaan ja käsikirjoituksestaan.

Heath Ledger kieltäytyi pitämästä avauspuheenvuoroa vuoden 2006 Oscar-gaalassa. Elokuva-akatemia pyysi häntä ja hänen Brokeback Mountain -vastanäyttelijäänsä Jake Gyllenhaalia avaamaan gaalan, mutta ujuttamaan puheenvuoroon vitsejä elokuvasta.

Another Man -julkaisun haastattelussa Gyllenhaal paljastaa, että kieltäytyminen johtui juuri komediaelementin vaatimuksesta.

“Muistan, että he halusivat vitsailla elokuvasta sen vuoden Oscar-gaalan avauksessa. Ja Heath kieltäytyi. Itse olin siihen aikaan vähän että ihan sama. Heath kuitenkin sanoi, ettei se ole hänelle vitsin aihe. ’En halua vitsailla siitä.’”, Gyllenhaal kertoo.

“Juuri tuosta Heathin puolesta pidin niin paljon. Hän ei tehnyt pilkkaa. Joku halusi tehdä vitsin tarinasta, mutta hän oli sitä mieltä, että ’Ei. Se kertoo tarinan rakkaudesta. Sillä siisti. Eli, ei’”, Gyllenhaal jatkaa.

Ang Leen ohjaama, Annie Proulxin palkittuun novelliin pohjautuva Brokeback Mountain kertoo kahden cowboyn välisen rakkaustarinan. Ledgerin ja Gyllenhaalin lisäksi sen keskeisissä rooleissa nähtiin Michelle Williams ja Anne Hathaway. Elokuvan kuvauksissa tutustuneet Williams ja Ledger seurustelivat kolmen vuoden ajan, mutta olivat eroamassa Ledgerin kuollessa vuonna 2008. Gyllenhaal on heidän tyttärensä kummisetä.

Muropaketin uusimmat