Uusimmat

Huhu: Netflix aikoo ostaa elokuvateattereita päästäkseen kilpailemaan Oscareista

20.04.2018 13:21 Muropaketin toimitus

Elokuvaa ei huolita Oscar-kisaan, jos sitä ei ole esitetty säädösten mukaista aikaa elokuvateatterissa. Netflix-elokuvien on siksi ollut vaikea päästä kilpailemaan Oscareista.

Netflix on viime vuosina muuttanut draamaattisesti ihmisten tapaa katsoa televisiota ja elokuvia. Los Angeles Timesin julkaiseman uutisen mukaan striimausjätti saattaa tulevaisuudessa siirtyä myös valkokankaille yllättävällä tavalla. Huhu nimittäin kertoo Netflixin suunnittelevan omien elokuvateattereiden perustamista.

Uutisen mukaan Netflix on suunnitellut ostavansa Los Angelesissa sijaitsevan Landmark Theatres -elokuvateatteriketjun, mutta toistaiseksi vetäytynyt kaupasta, koska kuulopuheiden mukaan kauppahinta oli liian kallis.

Netflix on kertonut käyttävänsä tänä vuonna kahdeksan miljardia dollaria omaan tuotantoonsa, jonka sen 125 miljoonaa katsojaa saavat nähtäväksi kuukausimaksua vastaan. Netflixin elokuvat eivät kuitenkaan ole pääsemässä valkokankaille, eikä niitä huolita kaikille elokuvafestivaaleillekaan.

Viime vuonna Netflixin Okja nähtiin Cannesin filmijuhlilla, mutta tänä vuonna festivaali on päättänyt kieltää osallistumisen kaikilta elokuvilta, joita ei ole esitetty elokuvateatterissa Ranskassa. Niin ikään Oscar-kisaan elokuvalta vaaditaan esityskierros valkokankailla.

Menestys ja näkyvyys festivaaleilla sekä palkintoseremonioissa kasvattavat uskottavuutta. Oscareiden ympärillä käytävä pöhinä tarkoittaa myös rahaa. Tämän vuoksi oman elokuvateatteriketjun hankintaa pidetään Netflixille tärkeänä. Uutisen mukaan Landmarkin tapainen, pieni ketju auttaisi Netflixiä saamaan jalansijaa markkinoilla.