Uusimmat

Ilouutinen scifin ystäville: Denis Villeneuven Dyyni-elokuvalle tehdään jo jatko-osaa

06.11.2019 18:00 Muropaketin toimitus

Jon Spaihts on siirtynyt Dyynin spinoff-sarjan ohjaksista työstämään käsikirjoitusta Denis Villeneuven ohjaaman elokuvan jatkolle.

Frank Herbertin luoma tieteistarina Dyyni on tulossa valkokankaille näillä näkymin ensi vuoden joulukuussa. Denis Villeneuven ohjaamalle elokuvalle puuhataan kuitenkin jo nyt jatko-osaa. Käsikirjoittajaksi on The Hollywood Reporterin uutisen mukaan kiinnitetty Jon Spaihts, joka siirtyy rooliin HBO Maxin suunnitteleman Dyyni-sarjan showrunnerin paikalta.

THR kertoo, että Spaihts on jättänyt Dune: The Sisterhood -spinoff-sarjan (huhut kertovat luovista erimielisyyksistä), jota suunnitellaan HBO Maxille, ja siirtynyt sen sijaan käsikirjoittamaan jatko-osaa elokuvalle. Spaihts toimi myös ensimmäisen elokuvan käsikirjoittajana yhdessä Villeneuven kanssa. Sarjalle ei ole vielä löydetty uutta showrunneria.

Joulukuun 18. päivä 2020 ensi-iltansa saavan Dyynin näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Dave Bautista, Jason Momoa, Oscar Isaac, Josh Brolin ja Javier Bardem.

Kuva David Lynchin vuonna 1984 ohjaamasta Dyynistä.