Iron Sky: The Coming Race ei flopannut vain Suomessa – Nyt elokuvan tekijät kertoivat, mitä kuunatseille seuraavaksi tapahtuu

23.08.2019 18:00 Muropaketin toimitus

Suomessa vain 30 000 katsojaa tavoittanut Iron Sky: The Coming Race floppasi myös maailmalla.

Timo Vuorensolan ohjaama jatko-osa vuonna 2012 valmistuneelle Iron Skylle sai ensi-iltansa alkuvuodesta. Suurin elein julkaistusta elokuvasta oli määrä tulla ilmiö, “Euroopan oma Tähtien sota”, mutta toisin kävi. Iron Sky: The Coming Race keräsi Suomessa vain noin 30 000 katsojaa, eikä muualla maailmalla mennyt paljon sen paremmin. Elokuvasta tuli taloudellinen floppi, minkä vuoksi trilogiaksi suunnitellun elokuvasaagan viimeinen osa on vaakalaudalla.

Suomen Kuvalehden haastattelussa Vuorensola ja tuottaja Tero Kaukomaa kertovat, ettei Iron Skyn taru ole flopista huolimatta vielä ohi. Kiinan markkinoille tehty spinoff-elokuva, The Ark: An Iron Sky Story, odottaa nimittäin valmiina julkaisua. Iron Sky Universe omistaa oikeudet myös tuohon elokuvaan, joka on määrä tuoda myös muille markkinoille Kiinan julkaisun jälkeen.

Kaukomaa kertoo, ettei hänellä ole vielä tietoa julkaisuajankohdasta eikä siksi myöskään elokuvan tulosta Euroopan markkinoille. Julkaisuoikeuksia kun ei voi myydä levittäjille, ennen kuin ajankohta varmistuu.

Alkuperäinen suunnitelma trilogiasta elää kuitenkin yhä. Iron Sky: Endgamen käsikirjoitus on työn alla, sillä Vuorensolalla olisi omien sanojensa mukaan vielä “iso tarina kerrottavanaan”. Sitä, nähdäänkö tuo tarina elokuvan vai mahdollisesti tv-sarjan muodossa, ei ole vielä tiedossa.