UUSIMMAT

Joaquin Phoenixin Jokeri-elokuva saanee maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla

17.07.2019 17:01 | Muropaketin toimitus

Todd Phillipsin ohjaama Joker on jotain aivan muuta kuin perinteinen supersankarielokuva.

Venetsian ja Toronton elokuvajuhlilla nähtävät elokuvat paljastetaan ensi viikolla. Variety kertoo kuitenkin jo nyt melko varmana tietona, että Todd Phillipsin ohjaama ja Joaquin Phoenixin tähdittämä Joker-elokuva saa maailman-ensi-iltansa Venetsiassa, joka järjestetään tänä vuonna 28.8.-7.9.

Joker-elokuvan on kerrottu olevan kaikkea muuta kuin perinteinen ”supersankarielokuva”, kuten sen ensimmäisestä trailerista saattoi jo päätellä. Viime viikolla ohjaaja Phillips epäili Batman-fanien vihastuvan elokuvalle, koska siinä ei ole mitään sarjakuvista tuttua.

Ehkäpä elokuvajuhlat ovat Jokerille juuri oikea paikka, jos se tosiaan on niin kaukana perinteisestä valtavirran viihde-elokuvista kuin on annetty ymmärtää. Leffan kohdeyleisö on varttuneemmat katsojat, sillä sen ikäraja on Yhdysvalloissa R, joka vastaa suunnilleen Suomen K16-ikärajaa.

Phoenixin lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Zazie Beetz, Bill Camp, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Douglas Hodge, Marc Maron, Josh Pais ja Shea Whigham.

Laajempaan levitykseen Joker saapuu 4. lokakuuta.

Muropaketin uusimmat