Joskus näinkin päin: Suomessa kesällä ensi-iltansa saanut elokuva julkaistaan USA:ssa vasta ensi vuonna

25.09.2013 10:10 | Muropaketin toimitus

Odd Thomas

Normaalisti Pohjois-Amerikassa julkaistuja joudutaan odottamaan Suomeen, mutta menee se tilanne joskus toisinpäinkin.

Dean Koontzin romaaniin pohjautuva Odd Thomas julkaistiin Suomessa elokuun alussa, mutta USA:ssa Stephen Sommersin ohjauksen ensi-iltaa odotellaan vielä. Tuoreimman tiedon mukaan julkaisu tapahtuu alkuvuodesta 2014, mutta tarkkaa päivää ei ole ilmoitettu.

Syynä Odd Thomasin ensi-illan lykkääntymiseen ovat rahoitus- ja levitysriidat. Nyt oikeudet ovat kuitenkin päätyneet Image Entertainmentille, joka tuo elokuvan rajoitettuun levitykseen. 

Elokuvan synopsis kuuluu seuraavasti:

”Hiljaisen kalifornialaiskaupungin pikaruokakokki, Thomas, ei ole mikään ihan tavallinen nuori mies. Hän nimittäin näkee aaveita. Nuorukainen onkin saanut lempinimekseen Odd, Outo, Thomas. Nuoren miehen epätavallinen lahja – tai kirous – ajaa hänet mitä erikoisimpiin, toisinaan hengenvaarallisiinkin tilanteisiin. Eräänä päivänä Odd Thomasin ruokalaan saapuu mysteerimies, jolla on yhteys pimeisiin, vaarallisiin voimiin. Miksi mies on saapunut Odd Thomasin kotikaupunkiin? Mitä on tekeillä? Miten Odd Thomas liittyy tähän kaikkeen? Ja ennen kaikkea – mitä tekemistä Odd Thomasin kauniilla tyttöystävällä on tämän kaiken kanssa?”

Odd Thomas ehtii Suomessa DVD:lle ja Blu-ray:lle ennen kuin jenkit pääsevät sitä katsomaan. Julkaisu tapahtuu nimittäin jo 23. lokakuuta. 

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Collider

Muropaketin uusimmat