Uusimmat

Kolme kysymystä The Martian -tähti Kate Maralle

29.01.2016 10:17 Tatu Junni

Ridley Scottin mainio Mars-seikkailu The Martian julkaistaan blu-raylla ja dvd:llä 8. helmikuuta.

Andy Weirin romaaniin pohjautuvassa elokuvassa Mark Watneyn (Matt Damon) luullaan kuolleen kovassa myrskyssä miehitetyllä Mars-tutkimusmatkalla, joten hänen miehistönsä lähtee kotimatkalle ilman häntä. Mutta Watney on selvinnyt elossa ja tajuaa olevansa yksin karulla planeetalla. Vain niukat varusteet apunaan hänen täytyy luottaa kekseliäisyyteensä pysyäkseen hengissä ja löytääkseen keinon viestittää Maahan olevansa elossa.

Miljoonien kilometrien päässä NASA ja kansainvälinen tiimi tiedemiehiä tekevät väsymättä töitä tuodakseen tämän yksinäisen ”marsilaisen” kotiin, kun toisaalla Watneyn miehistö suunnittelee rohkeaa, joskin melko mahdotonta pelastustehtävää.

The Martianin näyttelijäkaarti on vaikuttava. Pääosaa esittävän Matt Damonin lisäksi mukana on Jessica Chastain, Michael Peña, Kristen Wiig, Jeff Daniels ja Naomi Scott.

Sivuosaroolista voi bongata myös House of Cards –Netflix-sarjasta ja Fantastic Fourista tutun Kate Maran. Hän esittää The Martianissa astronautti Beth Johanssonia.

The Martian

Kate Mara, katsoitko ennen The Martianin tekemistä paljon Ridley Scottin aikaisempia elokuvia?

 – En valmistautuakseni tätä elokuvaa varten. Olen katsonut monia Ridleyn elokuvia useampaan kertaan ihan vain koska nautin niistä. Hän on ohjannut monet suosikkielokuvistani. Olen nähnyt esimerkiksi Thelman ja Louisen moneen otteeseen, samaten Gladiaattorin. Minusta ei ollut tarpeellista katsoa vanhoja elokuvia tätä uutta varten.

Jäikö The Martianin kuvauksista mieleen jotain hauskoja sattumuksia?

– Puhuimme yhtenä päivänä eläimistä – Ridleyllä on monia lemmikkejä ja hän on iso koirafani. Yht’äkkiä muistin, että minun koirani Lucius on nimetty Gladiaattori-elokuvan hahmon mukaan. Olin varmaan unohtanut tämän, koska koirani on jo niin vanha. Tuo toimii hyvänä todisteena siitä, että olen ollut Ridley Scottin fani jo pitkään.

Kuinka haastavaa The Martianin hiekkamyrskykohtausten kuvaaminen oli?

– Se oli todella tarkkaa puuhaa. Kun näin elokuvan ensimmäistä kertaa, palautuivat ensimmäiset kuvauspäivät mieleeni. Kohtaus näyttää elokuvassa juuri samalta kuin miltä sen kuvaaminen tuntui. Pelkästään liikkuminen oli todella vaikeaa, koska ympärillämme oli isoja puhaltimia heittämässä pölyä ja roskia meitä päin. Kuuleminenkin oli vaikeaa. Ei siinä paljoa näytellyt tarvinnut. Kun pelkkä seisominenkin oli jo vaikeaa, riitti kohtauksen kuvaamisessa jännitystä.

Dome.fi:n The Martian arvostelu:

Matt Damonin The Martian on mainio selviytymisseikkailu

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat