Uusimmat

Kotimainen Kalevala-elokuva saapuu teattereihin marraskuussa

23.08.2013 11:59 Muropaketin toimitus

Kalevala

Jari Halosen uusi elokuva Kalevala – Uusi aika saa vuosien työn jälkeen ensi-iltansa marraskuussa.

Kalevala – Uusi aika on ”ensimmäinen suuri elokuvafilmatisointi kansalliseepoksestamme sitten Haavikon Rauta-ajan. Marraskuun 15. päivä elokuvateattereissa ensi-iltansa saava elokuva on profetia uudesta ajasta. Se on kuva ihmisen elämäntehtävästä, muutoksesta, henkisestä heräämisestä ja evoluutiosta.”

Kahdessa ajassa liikkuvan elokuvan päärooleissa nähdään mm. Tommi Eronen, Konsta Mäkelä, Tanjalotta Räikkä, Pirjo Lonka, Ville Tiihonen, Olavi Uusivirta ja Pauli Poranen.

Halosen Kalevalan tarina kuuluu seuraavasti:

”Aikojen alussa Kalevalassa taottiin ihmiselle ihmekone – sampo, jonka sanotaan antavan rikkauksia. Tieto ihmekoneesta leviää ja Pohjolan valtias Louhi haluaa sen itselleen. Louhi kokoaa liittolaisensa ja lähtee ryöstöretkelle Kalevalaan. Alkaa taistelu sammosta.

Suuren kansainvälisen konsernin toimitusjohtaja Sampo Väinölä on alkanut kipuilla yhtiön maailmanvalloituksen kynnyksellä. Yhtiö on tuomassa markkinoille mieleen vaikuttavan virtuaalilaitteen. Paineiden ja mahdollisuuksien ristiriidassa alkaa tapahtumasarja, joka johdattaa Sampon tietoisuuteen menneisyyden voimista. Hän tajuaa olevansa mukana aikojen alussa alkaneessa Kalevalan ja Pohjolan välisessä taistelussa. Totuus Sammosta paljastuu tänään.”