Uusimmat

Kummisedän ja Ilmestyskirja. Nytin ohjaaja katuu yhden elokuvan tekemistä – “Se vei minulta kaiken”

16.12.2020 09:12 Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola katuu vuoden 1986 Gardens of Stone -elokuvaansa.

Viime viikolla Suomessa vieraillut Francis Ford Coppola kertoo Vulturen pitkässä haastattelussa katuvansa vuoden 1986 Gardens of Stone – Kiviset puutarhat -elokuvansa tekemistä.

Se ei ole kovin yllättävää, sillä Coppolan poika Gian-Carlo Coppola kuoli vain 22-vuotiaana kesken kuvausten. Gian-Carlo toimi elokuvassa kameramiehenä ja menehtyi kuvaustauolla sattuneessa veneilyonnettomuudessa. Venettä ohjasi hänen ystävänsä Griffin O’Neal, joka näytteli elokuvassa. Hän jätti roolinsa onnettomuuden takia.

– Haaveissani toivon, etten olisi koskaan tehnyt Gardens of Stonea ja menettänyt poikaani. Siihen aikaan ohjasin elokuvia vuosittain vain siksi, etten tekisi henkilökohtaista konkurssia, Coppola sanoo.

Venettä ohjannutta O’Neal syytettiin ensin kuolemantuottamuksesta, mutta hän sai lopulta tuomion huolimattomasta veneilystä. Rangaistus oli 18 kuukautta ehdollista ja 200 dollarin sakko. O’Neal päätyi lopulta telkien taakse 18 päiväksi, koska ei suorittanut määrättyä 400 tunnin yhdyskuntapalvelua kokonaan.