Kurt Vonnegutin Teurastamo 5 -scifi-klassikosta tehdään tv-sarja

09.08.2018 12:19 | Muropaketin toimitus

Teurastamo 5 -kirjaan perustuvaa tv-adaptaatiota työstävät The Handmaid’s Tale – ja Happy! -sarjoista tutut tekijät.

”So it goes – niin se käy” todetaan aina jonkun kuollessa Kurt Vonnegutin sodanvastaisessa, mustalla huumorilla varustetussa Teurastamo 5 eli Lasten ristiretki -scifikirjassa. Variety kertoo, että vuonna 1969 ilmestyneestä klassikosta ollaan tekemässä tv-versiota yhdysvaltalaisen Epix-kanavan toimesta.

Teurastamo 5 sijoittuu toisen maailmansodan aikaan ja se kertoo amerikkalaisen sotilaan Billy Pilgrimin kokemuksista sodassa ja seikkailuista ajassa. Tärkeänä osana tarinaa on Dresdenin pommitus, jonka Vonnegut todisti paikan päällä.

Kirja kertoo Pilgrimin todella omituisen elämäntarinan syntymästä kuolemaan, mutta ei kronologisesti, sillä hän kokee elämänsä vaiheet sekalaisessa järjestyksessä, ja on jo nähnyt oman ja useiden läheistensä kuolemat useamman kerran.

Teurastamo 5 käsittelee myös vapaan tahdon ja ennaltamäärättyjen tapahtumien suhdetta.

Tv-sarjan ohjaa The Handmaid’s Talesta tuttu Kari Skogland ja sen käsikirjoittajana ja vastaavana tuottajana toimii Happy!-sarjasta tuttu Patrick Macmanus.

Kirjan pohjalta tehtiin jo vuonna 1972 ohjaaja George Roy Hillin toimesta vallan passeli elokuva, jossa näyttelivät muun muassa Michael Sacks, Ron Leibman ja Eugene Roche.

Niin se käy.

Muropaketin uusimmat