Uusimmat

Kuva: Pihla Viitalan Kuudes kerta -elokuvan julisteessa ollaan petipuuhissa

19.10.2016 11:18 Muropaketin toimitus

kuudes-kerta

Maarit Lallin ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama elokuva Kuudes kerta saa ensi-iltansa elokuvateattereissa tammikuussa 2017. Nyt siitä on julkaistu uusi juliste.

Kuudes kerta -elokuvan pääparina nähdään Pihla Viitala ja Antti Luusuaniemi.

Luusuaniemen näyttelemä Ricky on kiinteistönvälittäjä, joka rakastaa naisia – mies, joka ei osaa sanoa ei. Viitalan tulkitsema Annika on yksityisetsivä, joka on erikoistunut pettävien puolisoiden paljastamiseen – nainen, joka osaa sanoa kyllä.

Kuudes kerta tuo yhteen kaksi ihmistä, joilla on kohtaamisilleen selvät säännöt: seksiä, ei tunteita. Ainoana vaatimuksena on rehellisyys. Miten käy, kun vietti alkaa hallita ihmistä, eikä ihminen viettiä? Mitä tapahtuukaan, kun totuus saa toivomaan, että olisi sittenkin ollut parempi elää valheessa?

”Minua kiinnostaa ihminen. Valinnat ilman moralisointia. Millainen on maailmankuva ihmisellä, jolle valhe on yhtäläisen arkipäiväinen asia, kuin esimerkiksi tuoli? Minkälaisten lasien läpi hän näkee todellisuuden vai näkeekö hän sen nimenomaan ilman laseja?”, on ohjaaja Maarit Lalli todennut.

”Haluan tällä elokuvalla päästää katsojan sukeltamaan maailmaan, ihmisen ytimeen, jota arkipäivässä ei suurimmalla osalla ole aikaa pohtia. Johonkin, jota meissä kaikissa on.”

Sivuosia Kuudes kerta -elokuvassa esittävät muiden muassa Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa ja Dick Idman.

untitled