Uusimmat

Kuva: Star Warsin jedimestari Yoda näytti aluksi ihan joulutontulta

21.11.2016 07:25 Tatu Junni

Star Wars

Vihreä avaruusolento Yoda on yksi Star Wars -elokuvien tunnetuimmista hahmoista. Kielioppisääntöjä mielivaltaisesti kyykyttävän jedimestarin tunnistavat ulkonäöltä jopa ne, jotka eivät ole scifi-elokuviin koskaan hurahtaneet. Alkujaan Yoda näytti kuitenkin todella erilaiselta.

Kun George Lucas vasta luonnosteli Star Wars -universumiaan, muistutti Yoda huomattavan paljon perisuomalaista joulutonttua. Mikäli Ralph McQuarrien oheinen esimerkkikuva olisi siirtynyt sellaisenaan valkokankaalle, olisi Yodaa näytellyt oikea ihminen. Näin ollen koko Frank Ozin kuuluisa puheenparsi ja Yoda-nukke olisivat jääneet pois, ja Star Wars menettänyt ison osan ainutlaatuisuuttaan.

Yodan kuva on mukana Lontoossa 18. lokakuuta avatussa Identities-näyttelyssä. O2-monitoimihallista löytyvä näyttely on auki syyskuuhun 2017 asti, joten Star Warsin värikästä historiaa ehtii käydä hyvin ihastelemassa vielä ensi vuoden puolellakin.

Lisätietoja näyttelystä: Star Wars Indentities.

yoda-star-wars-luonnos

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat