Uusimmat

Mannerheimin kuvaaminen siirtyy – Harlin tekee elokuvan Georgian sodasta

04.08.2009 12:41 Muropaketin toimitus

harlinMannerheim-elokuvan kuvausaikataulua ei voi vielä vahvistaa rahoituksen keskeneräisyyden vuoksi. Tuottaja Markus Selinin mukaan kamerat voidaan käynnistää kahdeksan viikkoa rahoituksen järjestymisestä. ”Neuvottelut ovat edenneet kesän kuluessa suotuisasti, mutta päätökset vievät aikansa”, Selin sanoo.

Selin myös huomauttaa että uusien päivämäärien ennakointi ei ole nopeuttanut rahoitusta.

”Kuvaukset voidaan aloittaa mihin vuodenaikaan tahansa, mutta päivämääristä ei puhuta ennen lopullisia rahoituspäätöksiä.” Hän odottaa syksyllä ratkeavan EU-tuen vauhdittavan muitakin lähteitä.

Mannerheim-elokuvan aikaikkuna antaa ohjaaja Renny Harlinille mahdollisuuden aloittaa uuden elokuvan kuvaukset Georgiassa syyskuun puolivälissä. Aiheen arkaluontoisuuden vuoksi tiedotus projektista on varsin niukkaa. Kyseessä on toiminnallinen draamaelokuva vuoden takaisesta Venäjän ja Georgian sodasta. Siinä amerikkalainen journalisti ja valokuvaaja joutuvat juttumatkallaan sodan osapuolten ristituleen.

Toistaiseksi nimettömän elokuvan tuotantoyhtiö on Rex Films Los Angelesissa.

Mannerheimin osaan valmistautunut Mikko Nousiainen saa Harlinin myötävaikutuksella elokuvasta ison roolin. ”Minulle tarjoutuu hieno tilaisuus yhdistää kokemukseni toimintaelokuvien ohjaajana todella vakavaan henkilödraamaan. Elokuvan mittasuhteet ovat massiiviset, ja samalla kun innolla odotamme Mannerheimin rahoituksen loppuun vientiä, voimme Mikon kanssa hankkia roppakaupalla lisää kokemusta”, Harlin sanoo.

Selin on mielissään Harlinin uudesta työstä. ”Se on sekä Rennylle että Mikolle loistava tilaisuus parantaa valmiuksia Mannerheim-elokuvaan. Mikko pääsee näyttelemään venäjäksi sodassa oman ohjaajan johdolla. Parempaa en voisi toivoa”, Selin kiittelee.

Mannerheimin budjetti on kymmenen miljoonaa euroa ja sen tuottaa Solar Filmsin tytäryhtiö Liberty Production. Elokuvan päätukija on Unibet Group Pääyhteistyökumppanit ovat VR, Sinebrychoff, Neste Oil, Fortum, Muuttopalvelu Niemi ja Helsingin Sanomat. Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt Mannerheimille tuotantotukea ja MTV3 on hankkinut tv-oikeudet.

Muropaketin uusimmat