Mitä Budapestissa oikein tapahtui? Marvel-faneja vuodesta 2012 askarruttanut kysymys saa vihdoin vastauksen

10.11.2020 20:00 | Muropaketin toimitus

Scarlett Johansson lupaa, että Black Widow’n omassa elokuvassa saadaan ainakin jonkinasteinen selvyys sille, mitä Black Widow ja Hawkeye tekivät Budapestissa.

Ensimmäisessä Avengers-elokuvassa kuullaan lausahdus, joka on askarruttanut Marvel-faneja siitä lähtien. Elokuvassa mainitaan Scarlett Johanssonin esittämän Black Widow’n ja Jeremy Rennerin esittämän Hawkeyen yhteisestä historiasta Budapestissa, mutta yhtään sen enempää asiasta ei kerrota.

Tuoreessa haastattelussa (Cinemablendin kautta) Johansson kertoo tekijäkaartin tienneen jo tuolloin, että kysymys jää askarruttamaan faneja ja että heidän tulisi jossakin vaiheessa saada vastaus kysymykseen. Sellainen on näillä näkymin tulossa tulevassa Black Widow -elokuvassa.

“Olimme kaikki sitä mieltä, että meidän tulee selvittää, mitä Budapestissa tapahtui. Kaikki alkoi Joss Whedonin The Avengersiin heittämästä lausahduksesta, jonka oli määrä olla hauska juttu Hawkeyen ja Black Widow’n välillä. Clint ja Natasha kertovat keskinäisestä historiastaan ja fanit saavat samalla hauskan pienen easter eggin pohdittavakseen. Ajattelimme, että jos emme palaa aiheeseen, fanit ovat pettyneitä”, Johansson kertoo.

Hän jatkaa kertomalla, että Budapestilla on keskeinen merkitys Natashalle:

“Mielestäni Natasha tuntee syyllisyyttä menneisyydestään. On jotain asioita, mitä ei ole hoidettu loppuun asti, ja se juontaa juurensa Budapestista. Black Widow -elokuva ei kerro siitä, mitä Budapestissa tapahtui, mutta se ponnistaa siitä liikkeelle, jotta ymmärtäisimme Natashan kantaman raskaan taakan.”

Black Widow julkaistaan näillä näkymin toukokuussa 2021.

Muropaketin uusimmat