UUSIMMAT

Näin häiriintyneeltä Jim Carrey näytti vuoden 1994 The Mask -elokuvassa alun perin

15.01.2015 08:40 | Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2014/themask92929292.png

Jim Carreyn uran alkuaikojen hiteistä muistetaan yleensä mainita Ace Ventura ja Nuija ja tosinuija. Vähemmälle huomiolle on jäänyt verevä filmatisointi Dark Horse Comicsin kulttisuosiota nauttivasta sarjakuvasta The Mask.

Chuck Russellin ohjaaman The Maskin tehosteet olivat aikoinaan huippuluokkaa ja sen verran mullistavia, että jopa Suomen iltauutisissa pöhistiin aiheesta.

Sen varalta, että The Mask on päässyt tyystin unohtumaan, katsotaan kertaukseksi vuonna 1994 ilmestyneen toimintakomedian traileri.

Comic Book Movies -sivusto on julkaissut herkullisia otoksia New Line Cineman pressipaketista, joka esitteli The Maskia siinä vaiheessa, kun elokuvan tietokonetehosteet eivät olleet vielä valmiita. Materiaali on kaiketi vuodelta 1993 tai vuoden 1994 alkupuolelta.

Oheiset kuvat paljastavat, miten häiriintyneeltä Jim Carreyn antisankari näytti vielä suunnitteluvaiheessa. Sittemminhän The Mask sai hyvin lapsiystävällisen ilmeen, joka toki toimi myös kiitettävän hyvin.

The Maskin jatko-osasta on puhuttu säännöllisesti viimeisen 20 vuoden ajan, mutta tällä tietoa mokomaa ei ole luvassa. Eräänlainen jatko-osa saatiin jo vuonna 2005 Son of the Maskin muodossa, mutta eihän sitä hirvitystä katsonut alusta loppuun vapaaehtoisesti kukaan.

The Mask

The Mask

The Mask

The Mask

The Mask

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Comic Book Movie

Muropaketin uusimmat