Uusimmat

Näin tehtiin Daredevilin kolmoskauden vaikuttavin taistelu: 50 stuntmiestä ja 11 minuuttia toimintaa ilman leikkauksia

30.10.2018 20:58 Muropaketin toimitus

Daredevilin kolmas kausi on nyt katsottavissa Netflixissä.

Marvelin Daredevil on palannut Netflixiin kolmannen kauden myötä. Kaudella nähdään suurin toimintakohtaus, mitä Marvelin televisiouniversumissa on tähän mennessä nähty. Alex Garcia Lopezin ohjaamassa jaksossa Blindsided on 11 minuuttia kestävä, yhdellä otolla kuvattu vankilakohtaus, jossa nähdään kaikkiaan 50 stuntmiestä.

Colliderin haastattelussa Lopez kertoo, kuinka hän ja stunttikoordinaattori Gary Ray Stearns kulkivat aamupäivän pitkin kohteena käytettävän vankilan käytäviä ja miettivät, miten Lewaa Nasserdeenin käsikirjoittama, 12-sivuinen toimintakohtaus voitaisiin siellä toteuttaa.

“Ensiksi meidän piti varmistaa, että kohtaus olisi logistisesti edes mahdollinen”, Lopez kertoo.

Kuvaustiimi oli kuitenkin niin innostunut massivisen kohtauksen tekemisestä, että stuntmiesten ryhmä kasvoi lopulta 50 hengen kokoiseksi. Harjoituksia kuvattiin ensin puhelimen kameralla, jotta saataisiin käsitys, miten kohtaus olisi toteutettavissa.

Kohtaus ei kuitenkaan keskity pelkästään toimintaan, vaan Lopez halusi mukaan myös hahmonkehitystä. Kohtauksessa Matt Murdock on huumattu ja henkisesti rikki, mutta yhdellä otolla kuvattuna kohtaus ei anna hänelle (eikä näin myöskään katsojalle) hengähdystaukoa, joka syntyisi jos kuva leikattaisiin.

Koko pitkä haastattelu on luettavissa Colliderista (englanniksi).