Neil Gaiman -fanien piina jatkuu: American Gods -sarjan toinen kausi on viikkoja myöhässä aikataulusta ja muutenkin pulassa

13.09.2018 10:28 | Muropaketin toimitus

American Gods -sarjan fanien odotus venyy vähintään kahden vuoden mittaiseksi. 

Starz-kanavan Neil Gaimanin American Gods -kirjan pohjalta tehdyn tv-fantasian kakkoskauden vaikeudet jatkuvat, sillä The Hollywood Reporter kertoo nyt kanavan siirtäneen showrunnerina ja vastaavana tuottajana toimineen Jesse Alexanderin sivuun ja käskeneen hänen lopettaa työskentelyn myös jälkitöiden parissa. Erotettu -sanaa ei ole käytetty, vaikka näin käytännössä tapahtui.

Kakkoskauden teko tuntuu olevan työn ja tuskan takana. Aiemmin esimerkiksi Gillian Anderson jätti sarjan ja sen showrunnerit ja luojat Bryan Fuller ja Michael Green lähtivät myös lätkimään muiden kiireidensä takia

Alexander ehti esitellä useita finaalijakson käsikirjoituksia Starz-kanavan isoille pampuille, mutta mikään niistä ei kelvannut. Sarjan työstäminen on nyt keskeytetty väliaikaisesti ja on tällä hetkellä THR:n mukaan jo noin 1½ kuukautta aikataulusta jäljessä. Näyttelijät eivät ole saaneet viimeisen jakson käsikirjoitusta luettavakseen ja ovat viime aikoina työskennelleet sen sijaan aiempien jaksojen uusintakuvausten parissa.

Kaiken säätämisen ja ongelmien takia American Godsin kakkoskautta tuskin nähdään kuin vasta vuonna 2019, eli kaksi vuotta ensimmäisen kauden jälkeen.

American Gods -sarjan pääosissa esiintyvät Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning ja Pablo Schreiber. Mukana ovat myös muun muassa Yetide Badaki, Bruce Langley, Crispin Glover ja Orlando Jones.

Suomessa American Gods -sarjan ensimmäisen kauden esitti tuoreeltaan Amazon Prime -suoratoistopalvelu, jossa se on edelleen katsottavissa.