Nyt selvisi, miksi Steven Spielberg ei ohjaa seuraavaa Indiana Jones -elokuvaa

30.09.2020 17:00 | Muropaketin toimitus

Viides Indiana Jones -elokuva on ensimmäinen, jota ei ohjaa Steven Spielberg.

Steven Spielbergin sijaan Indiana Jones 5:n ohjaajana toimii Loganistakin tuttu James Mangold. Spielberg jatkaa kyllä edelleen elokuvan tuottajana.

Den of Geekin haastattelussa Spielbergin kanssa samaan aikaan elokuvan käsikirjoittajan toimesta lähtenyt David Koepp kertoo, miksi Spielberg ei ohjaa viidettä Indyä.

“Kokeilin paria eri tarinaversiota Stevenin kanssa ja osassa niistä oli hyviä juttuja, osassa taas jotain mikä ei toiminut, niinhän se aina on. Mutta oli todella vaikea saada kaikki – Steven, Harrison Ford, käsikirjoitus ja Disney – toimimaan yhteen. Eikä se sitten toiminut”, Koepp selittää.

Hän itse kertoo lähteneensä projektista siinä vaiheessa, kun Mangold kiinnitettiin Spielbergin tilalle ohjaajaksi.

“Luulen, että vimeinen asia, mitä uusi ohjaaja haluaa, on entisen ohjaajan käsikirjoittaja. Olisi aika ankeaa, jos joutuisi istumaan samassa huoneessa tyypin kanssa, joka kommentoisi, että ’Steven olisi muuten tehnyt tämän näin…’”, Koepp kertoo.

Indiana Jones 5:n julkaisupäivä on tällä hetkellä 29. heinäkuuta 2022. Huomionarvoista on, että pääosaa esittävä Ford täyttää jo 80 vuotta kyseisenä vuonna.