Uusimmat

Oasis-muusikko luuli Trainspotting-elokuvan kertovan junista – ja kieltäytyi yhteistyöstä

20.10.2016 08:11 Tatu Junni

Trainspotting

1990-luvun suurimpiin brittibändeihin lukeutunut Oasis olisi haluttu mukaan Trainspotting-elokuvan maineikkaalle soundtrackille. Yhteistyöhön ei kuitenkaan koskaan päästy.

”[Ohjaaja] Danny Boyle on kotoisin Manchesterista ja hän oli hyvin halukas saamaan [Oasisin] Noel Gallagherin mukaan tekemään jotain Trainspottingiin, mutta jostain syystä hän ei tullut mukaan. Hän kyllä saapui julkaisujuhliimme Cannesissa, mutta en tiedä miksei hän tehnyt musiikkia elokuvaan”, muisteli Trainspottingin tuottaja Andrew Malcolm taannoin järjestetyssä Q&A-tilaisuudessa The Telegraph -lehden mukaan.

Samaan tilaisuuteen osallistunut pukusuunnittelija Rachel Fleming osasi valistaa Malcolmia ja yleisöä aiheesta. Selvisi että Gallagher ja Oasis jättäytyivät Trainspottingista pois elokuvan nimen takia.

”Tapasin Noelin hiljattain ja hän kertoi, että olisi kyllä muuten tehnyt Trainspottingiin jotain, mutta hän ihan rehellisesti luuli, että se on junien bongaajista kertova elokuva. Hän sanoi juuri näin”.

Vaikka Oasis kieltäytyikin, tuli Trainspottingin soundtrackista menestys, kiitos Iggy Popin, Elastican, New Orderin, Blurin, Pulpin ja Lou Reedin kaltaisten nimien. Vuonna 2007 Vanity Fair rankkasi miljoonamyynteihin ja listojen kärkisijoihin yltäneen levyn kaikkien aikojen seitsemänneksi parhaaksi soundtrackiksi.

Ensi vuonna Trainspotting saa jatkoa T2: Trainspotting -elokuvan muodossa. Sen on ohjannut alkuperäisen elokuvan tavoin Danny Boyle. Näyttelijäkaartissa ovat mukana alkuperäiset tähdet Ewan McGregorista Robert Carlyleen.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat