UUSIMMAT

Peter Franzénin tähdittämä Viikingit-sarja päättyy, mutta Netflix on tekemässä jo spinoffia

20.11.2019 18:00 | Muropaketin toimitus | 1

Netflix on napannut tuotantoonsa Vikingsin spinoff-sarjan nimeltä Vikings: Valhalla.

History Channelin tuottama Vikings päättyy kuudennen kauden jälkeen. Sarjan viimeinen kausi julkaistaan Suomessa HBO Nordicilla 5. joulukuuta alkaen.

Variety uutisoi, että sarja jatkuu tulevaisuudessa spinoffin / jatko-osan muodossa Netflixillä. Vikings: Valhalla sijoittuu sata vuotta myöhempään ajankohtaan kuin emosarjan päätöstapahtumat. Se kertoo historian tunnetuimmista viikinkihahmoista, joihin kuuluvat Leif Eerikinpoika, tämän sisko Freydis, Harald Hardråda ja normannikuningas Vilhelm Valloittaja (Vilhelm I).

Vikingsin luoja Michael Hirst toimii vastaavana tuottajana myös uudessa sarjassa, jonka käsikirjoituksesta vastaa showrunneriksi kiinnitetty Jeb Stuart. Uutta sarjaa tullaan kuvaamaan alkuperäisen Vikingsin kuvauspaikoilla Irlannissa, minkä vuoksi tuotannossa on mukana useita Vikingsin kanssa työskennelleitä ihmisiä jokaisella osastolla.

Keskustelu

Se kertoo historian tunnetuimmista viikinkihahmoista, joihin kuuluvat Leif Eerikinpoika, tämän sisko Freydis, Harald Hardråda ja normannikuningas Vilhelm Valloittaja (Vilhelm I).

Normandian ruhtinas Wilhelm Äpärä Normandialainen (jolla nimellä kyseinen heppu tunnettiin ennen Englannin invaasiota) oli yhtä vähän (tai vähemmän) viikinki kuin Englannin kuningas Harold II Godwinson, jonka äiti oli tanskalaisen viikinkipäällikön tytär. Tämän takia olisi suotavaa antaa maininta kyseiselle henkilölle jonka voittoa Stamford-sillan taistelussa, jossa tämä löi Harald Kaunishiuksi/Ankara Sigurdssonin, monet pitävät viikinkiajan loppuna.

Harold Godwinson on muutenkin mielestäni huomattavasti mielenkiintoisempi hahmo historiallisesti kuin Wilhelm Normandialainen, jonka epiteetti pitäisi olla "Wilhelm Onnekas", ottaen huomioon että hän sai Normandian ruhtinaskunnan puhtaalla onnella, kun hänen isänsä ei saanut laillisia perillisiä ja hänen Englannin valloituksensakin perustui lähinnä onnekkaaseen nuoleen, joka läpäisi Englannin kuninkaan silmän, jonka kaatuminen taas johti saksilaisten perääntymiseen. Oikeastaan ainoa historiallinen mielenkiintoinen asia jonka Wilhelm teki hallitsijana oli Domesday-kirjan laatiminen, joka listasi Englannin tontit ja läänitykset, niiden aiempien ja nykyisten hallitsijoiden kera verotusta varten.

Harold Godwinson taas oli kuin yksi Game of Thronesin loordeista jo ennen kun nousi rautavaltaistuimelle ja lähti Hastingin taistelussakin taistoon altavastaajana, kun oli ensin joutunut hajoittamaan armeijansa kun Wilhelm ei ollut päässyt Englantiin lähes vuoden tätä odottaessaan (kun se muutaman kilometrin levyinen Doverin kanaali on niin vaikea normandien ylittää), keräsi joukkoja pikaisesti kasaan kohdatakseen Harald Sigurdssonin, pakkomarssitti nämä Stamford-sillalle taistelemaan, voitti päättäen Viikinkien aikakauden ja pakkomarssitti joukot Hastingiin. Tämän seurauksena taistelun alkaessa Haroldin joukot olivat jo väsyneet kahdesta pakkomarssista ja yhdestä taistelusta, mutta vastustivat siltikin onnistuneesti Normanneja, joilla oli ylivoima miehissä, suurempi ratsuväki ja paremmat kilvet sekä kypärät yhdeksän tunnin ajan, ennen kun epäonni potkaisi ja kuningas kuoli päättäen Ango-Saksien valtakauden Englannissa.

Odotan sarjaa innolla, koska kyseistä aikakautta ei ole turhan paljoa elokuvapuolella käsitelty ja jos onkin, niin se on lähinnä ollut englantilaisten nationalistista bullshittiä Wilhelm Äpärän näkökulmasta.

Viikinkien loppu on kyllä harmi, koska Björn Rautakylki Ragnarsson oli melkoinen seikkailija ja kaukomatkaaja itsekin ja kyseisen hepun seikkailuissa olisi ollut vielä paljon materiaalia Pisan ja Rooman (Lunin) valtauksineen…

Muropaketin uusimmat