Pitkän linjan Star Wars -kirjoittaja: “Disney panttaa minulle kuuluvia rahoja”

20.11.2020 17:21 | Muropaketin toimitus

Lukuisia Star Wars -romaaneja kirjoittanut Alan Dean Foster väittää, ettei Disney ole maksanut kaikkea hänelle kuuluvaa.

Tieteiskirjailija Alan Dean Foster on kirjoittanut muun muassa lukuisia Star Wars- ja Alien-romaaneita. Hänen kynästään ovat lähteneet esimerkiksi ensimmäinen Star Wars -tarina (joka virallisesti julkaistiin George Lucasin nimellä), sekä sen vuonna 1978 julkaistu jatko-osa Splinter of the Mind’s Eye, mutta myös The Force Awakensin romaaniversio.

Avoimessa, yhdessä SFWA:n (Science Fiction & Fantasy Writers of America) kanssa laaditussa kirjeessään Foster kertoo, että sen jälkeen, kun Lucasfilm siirtyi Disneyn omistukseen, hänelle ei ole maksettu romaaneista hänelle kuuluvia rojalteja. Myöskin Alien-romaaneiden rojaltien maksu lopetettiin siinä vaiheessa, kun 20th Century Fox siirtyi Disneylle, vaikka kaikki kirjaversiot ovat edelleen myynnissä.

Samassa tiedotteessa SFWA kertoo pelkäävänsä myös muiden, nuorempien kirjoittajien oikeuksien puolesta, ja se vaatii Disneyta maksamaan kirjailijoille heille kuuluva osuus.

Muropaketin uusimmat