Rendel on nyt purkissa – Miltä tuntuu, supersankariohjaaja Jesse Haaja?

02.05.2016 11:18 | Tatu Junni

Suomalaisen supersankarielokuva Rendelin kuvaukset on saatu päätökseen.

”Voi helvetti. En tiedä mitä sanoa…”, tapaili sanojaan Jesse Haaja, kun tiedustelimme, mitkä ohjaajan tunnelmat ovat tällä hetkellä.

”Olipahan melkonen homma, siis aivan käsittämätön rupeama. Kun torstaina oli viimeinen kuva purkissa ja apina hyppäsi olkapäältä pois… Se oli menoa se. Sitä on vaikea selittää, jos ei ollut mukana, mutta tässä tehtiin niin epäinhimillinen rutistus niin isolla porukalla, ettei varmasti unohdu ihan hetkessä. Työryhmä ja kaikki tukijat, jotka tämän mahdollistivat… Huh huh.”

Heti perään Haaja pahoitteli verbaalisen antinsa katkokävelyä.

”Sanojen muodostaminen on tällä hetkellä vähän liikaa vaadittu. Luulin oikeasti että otan vaan sen viskin ja istun terassilla hetken. Ei se oikein mennyt niin.”

Rendel

Vaikka Rendel on nyt kuvattu, ei elokuvan tekeminen ole tietenkään paketissa.

Seuraavaksi Jesse Haaja lähtee kumppaneineen Cannesiin 12. toukokuuta. Tarkoituksena on tavata ulkomaalaisia levittäjiä ja myyntiagentteja.

”Rendel on tällä IMDb:ssä ensimmäisellä sijalla suomalaisten elokuvien kategoriassa ja sen huomaa yhteydenotoista. Mielenkiintoinen reissu tulossa. Cannesissa myös esitetään ensimmäinen traileri, jota ei kuitenkaan vielä julkaista verkossa.Pätkä on melko paljastava ja siitä tehdään sitten erikseen laajempaan levitykseen lähtevä versio”, Haaja lupaa.

Loppuvuoden aikana valmistuvan Rendelin pääosissa nähdään Rami Rusinen, Aake Kalliala, Matti Onnismaa, Kris Gummerus, Rami Rusinen, Alina Tomnikov, Renne Korppila, Minttu Tamski, Roosamaria Mäkinen, Minna Nevanoja ja Tero Salenius.

Lue myös:

Haastattelussa Rendel-ohjaaja Jesse Haaja: “Viskipullo kutsuu, kun elokuva on kuvattu”

Vierailulla Rendelin kuvauksissa: Kun Jesse Haajan supersankarileffa saapui Helsinkiin

Mitä supersankarielokuva Rendelille kuuluu nyt, ohjaaja Jesse Haaja?