”Salatut elämät -tason sotkulle” viisi tähteä! – Apulanta-elokuvan arviot ristiriitaisia

07.09.2016 06:28 | Muropaketin toimitus

Tuukka Temosen ohjauksessa ja johdolla syntynyt Apulanta-elokuva saapuu elokuvateattereihin tänään. 

Fanit ovat odottaneet suosikkiyhtyeensä syntyajoista kertovaa Teit meistä kauniin -rokkidraamaa varmasti innolla, mutta heidänkin kannattaa pohtia kahteen kertaan maksaako sen näkemisestä.

Dome.fi:n arvostelussa Temosen elokuva saa nimittäin vain 1,5 tähteä viidestä ja harvinaisen tylyä palautetta siinä sivussa:

”Hollywood-tuotoksista Teit meistä kauniin vertautuu vaikkapa Cameron Crowen omaelämäkerralliseen Almost Famous – Melkein julkkis -elokuvaan. Crowen valloittavan viihdyttävä elokuva näytti rocktähtien hedonistista sikailua 1970-luvun Yhdysvalloissa. Temosen leffa näyttää 1990-luvun lama-ajan Heinolan ankeutta ja puuduttavaa teiniangstia. Temonen olisi voinut antaa kohtauslistansa muokattavaksi taitavammalle käsikirjoittajalle. Niisku Haapalakin on tietysti ammattilainen alallaan, mutta tunnettu lähinnä Salattujen elämien rustaajana ja sen huomaa. Lopputulos on epätasainen sotku, joka ei tiedä mikä haluaa olla – teinidraama, aikalaiskuvaus vai saippuaooppera.”

Aki Lehden arvion mukaan parasta Teit meistä kauniin -elokuvassa ovat sen nuoret näyttelijät.

Myös muut mediat ovat jo ehtineet Apis-leffan arvioida.

Suomen johtava elokuvalehti Episodi yllätti ja arvioi elokuvan peräti viiden tähden arvoiseksi. ”Onnistui koskettamaan”, kiitellään Voicen arvostelussa ja myös Ilta-Sanomat on aika suopeilla linjoilla kolmen tähden arviossaan.

Helsingin Sanomat sen sijaan ei vakuuttanut näkemästään (”levoton tuhkimotarina”). Imagen Kalle Kinnunen vielä vähemmän.

Muropaketin uusimmat