Uusimmat

Seksuaalirikoksista syytettyä tuottaja Harvey Weinsteinia voi odottaa elinkautinen

03.07.2018 13:22 Muropaketin toimitus

Tuottaja Harvey Weinsteinin syytteet seksuaalirikoksista vain kasvavat. Nyt hän voi saada jopa elinkautisen vankeustuomion.

Tuottaja Harvey Weinsteinia on syytetty tähän mennessä raiskauksesta ja muista seksuaalirikoksista, joiden pohjalta häntä on odottanut 25 vuoden vankeustuomio. Manhattanin yleinen syyttäjä on nyt iskenyt tätäkin voimakkaammin. Tuomioistuin on todennut, että Weinsteinin rikosten tunnusmerkit täyttävät vakavimpien seksuaalirikosten tunnusmerkit mitä New Yorkin rikosoikeus tuntee.

Deadlinen uutisen mukaan Weinsteinia kohtaan tehdyt syytökset New Yorkin tuomioistuimessa lisääntyivät kolmannen naisen liittyessä aiempien kahden, tuottajaa seksuaalirikoksista syyttäneen naisen joukkoon. Tämä lisää syytetyn mahdollista vankeusaikaa kymmenellä vuodella.

Toistaiseksi Weinstein oikeudenkäynnille ei ole määrätty virallista päivää ja hän on rajoitetusti vapaa liikkumaan miljoonan dollarin takuita vastaan. Weinsteinin seuraava kuuleminen oikeudessa on 9. heinäkuuta, mutta tuottajan juristi on jo tiedottanut hänen vastaavan edelleen olevansa syytön.

Weinsteinia kohtaan on tähän mennessä jätetty kaikkiaan yli kymmenen vireillä olevaa oikeusjuttua noin 80 eri naiselta.