Selitetty: Tämän takia Netflix pitää elokuviensa ja sarjojensa katsojamäärät salassa nyt ja luultavasti jatkossakin

26.11.2019 21:00 | Muropaketin toimitus

Netflix-elokuvat The Irishman ja Marriage Story julkaistaan myös elokuvateattereissa. Netflix ei kuitenkaan julkista niiden tulosta.

Netflix on tunnetusti hyvin niukkasanainen mitä tulee sen julkaisemien elokuvien ja tv-sarjojen katsojamääriin. Tänä vuonna kaksi sen tuottamaa elokuvaa, Martin Scorsesen The Irishman ja Noah Baumhachin Marriage Story julkaistaan myös valkokankailla, jotta ne hyväksyttäisiin mukaan ensi kevään Oscar-kisaan, mutta Netflix ei aio julkaista näidenkään lippukassatulosta, kertoo Indiewire.

Syynä tietojen pihtailuun pidetään yksinkertaisesti sitä, että se on mahdollista, “koska he voivat tehdä niin”. Lippukassatulos on kaksiteräinen miekka: se voi joko mahdollistaa ylpeilyn (jos elokuva menestyy hyvin) tai vastaavasti tarjota kylmää kyytiä, jos menestys onkin huono. Media julkistaa tiedot ja kansa seuraa perässä.

Perinteinen, mainoksiin nojaava televisio joutuu julkistamaan katsojamääriä mainosasiakkailleen, jotta nämä voivat arvottaa omat mainospaikkansa sisällössä. Mikään laki ei kuitenkaan vaadi julkaisemaan tietoja, joten suoratoistopalveluilla ei ole mitään syytä julkistaa katsojamääriään. Salailu on ymmärrettävää: miksi antaakaan tietojaan esimerkiksi kilpailijoiden tai analyytikkojen käyttöön?

Muropaketin uusimmat