Uusimmat

“Shhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit!” Näyttelijä Isiah Whitlock Jr. paljasti miksi Da 5 Bloods -elokuvassa kuullaan hänen The Wire -sarjasta tuttu repliikkinsä

15.06.2020 10:22 Muropaketin toimitus

Spike Leen Da 5 Bloods -elokuva löytyy nyt Netflixistä.

Ties kuinka monessa elokuvassa ja tv-sarjassa esiintynyt Isiah Whitlock Jr. muistetaan parhaiten HBO:n The Wire -sarjasta, jossa hän näytteli senaattori Clay Davisia, joka hoki huvittavaa “Shhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit” -repliikkiään vähän väliä.

Siitä on muodostunut näyttelijän tavaramerkki, jota hän on käyttänyt myös muissa rooleissaan, kuten esimerkiksi viime perjantaina Netflixissä ensi-iltansa saanessa Spike Leen Da 5 Bloods -elokuvassa, jossa Whitlock esittää yhtä päähenkilöistä. Nyt hän kertoo Cinemablendin haastattelussa miksi repla kuullaan myös Leen elokuvassa.

– Sitä voi käyttää vain juuri oikeassa tarkoituksessa ja paikassa. Spike itse halusi repliikin elokuvaansa ja kyseli ja kyseli milloin aion sanoa sen. Vastasin että käsikirjoituksesta löytyy ehkä kaksi kohtausta joihin se sopii. Sitä ei voi hokea väärissä paikoissa tai koko “Shhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit” menettää merkityksensä. Nyt se on kohdassa, jossa kuka tahansa sanoisi suunnilleen samalla tavalla, Whitlock selittää.

Da 5 Bloods -elokuva on kerännyt lähinnä kehuvia arvioita. Myös Muropaketin arvostelussa se rankattiin 4½ tähden arvoiseksi ja leffasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Kaikkien kamaluuksien keskelläkin Da 5 Bloods tarjoaa toivonpilkahduksen ja uskoa parempaan huomiseen tuomitessaan menneet. Elokuva vaatii ja huutaa muutosta, jonka syyt tulevat taatusti jokaiselle suomalaiskatsojallekin selväksi. Tyyliltään Da 5 Bloods on niin Spike Leetä kuin olla ja voi, mutta silti se on jälleen jotain aivan uutta. Tutuista maneereistaan huolimatta Leen filmografiasta ei löydy kahta samanlaista elokuvaa.”

Lue koko arvostelu täältä: Spike Leen ohjaama Da 5 Bloods on vuoden tärkein elokuva – ja se julkaistaan Netflixissä juuri oikeaan aikaan