Uusimmat

Siirtyvätkö Star Wars- ja Marvel Studios -leffojen ensi-illat nettiin? Disney aikoo keskittyä jatkossa suoratoistopalveluihin, vähemmän teatterielokuviin

13.10.2020 18:00 Muropaketin toimitus

Disney julkaisi valkokankaille suunnitellun Mulanin pelkästään netissä. Nyt viihdejätti uudelleenorganisoi julkaisutoimintaansa rankalla kädellä.

Koronatilanne on rampauttanut elokuvateatteritoiminnan tänä vuonna ja yhä suurempi osa elokuvista julkaistaan nyt netissä valkokankaiden sijaan. CNBC uutisoi, että viihdejätti Disney on nyt alkanut organisoida uudelleen media- ja viihdeosastonsa toimintaa vastaamaan nykytilannetta.

Uutisen mukaan Disneyllä oli elokuussa noin sata miljoonaa maksavaa asiakasta kaikilla alustoillaan. Yli puolet näistä oli Disney Plussalla. Nyt Disney onkin paljastanut “kääntävänsä vaakaa dramaattisesti” striimauksen suuntaan teatterijulkaisuista.

Ensimmäinen esimerkki Disneyn elokuvista, jonka piti saada ensi-iltansa elokuvateatterissa, mutta joka siirrettiin lopulta Disney Plussaan, oli Mulan. Nyt studio on ilmoittanut tekevänsä saman myös tämän vuoden odotetulle Pixar-animaatiolle Soul, joka julkaistaan Disney Plussassa joulukuussa.

MAINOS | Disney+ nyt Suomessa! Tilaa hintaan 6,99 € / kuukausi tai 69,99 € / vuosi