Stranger Things oli viisi kuukautta USA:n suosituin suoratoistosarja – Nyt kukkulalla seisoo uusi kuningas

27.11.2019 17:00 Muropaketin toimitus

Disney Plus -palvelussa julkaistu The Mandalorian on kiilannut Yhdysvalloissa Stranger Thingsin ohi suosiossa.

Netflixin Stranger Things on pitänyt hallussaan Yhdysvaltain suosituimman suoratoistosarjan titteliä 21 viikkon ajan. Business Insiderin julkaiseman uutisen mukaan se on nyt joutunut väistymään uuden tulokkaan tieltä. Tuoreen analyysin mukaan Disney Plus -palvelussa julkaistu Star Wars -sarja The Mandalorian on nyt Yhdysvaltain ykkönen.

Analytiikkayhtiö Parrot Analytics käyttää suosion mittaamiseen määrittelemäänsä määrettä nimeltä “demand expressions”. Marraskuun 17.-23. välisenä aikana The Mandalorianin arvo tällä tavalla mitattuna oli yli 100 miljoonaa, kun taas Stranger Thingsillä enää 81 miljoonaa.

Varsinaisia katsojamääriä ei ole saatavilla, sillä suoratoistoyhtiöt eivät julkaise niitä. Vaikka analyysi ei siis mittaa katsojamääriä, tutkijan mukaan näyttää vahvasti siltä, että Star Wars -sarja houkuttelee nyt katsojia Disney+:n ääreen.

Ja ilmeisesti rahalleen saa myös vastinetta. Kolmen ensimmäisen jakson perusteella The Mandalorianin tuoreusaste Rotten Tomatoes -palvelussa on kriitikoiden keskuudessa 90 %.