Uusimmat

Suomalainen digianimaatio Niko – Lentäjän poika sai nimekkäät ääninäyttelijät

25.07.2008 09:08 Muropaketin toimitus

nikoNiko – Lentäjän poika -animaatioon valitut ääninäyttelijät ovat suomen kärkinimiä. Pääosissa kuullaan ensimmäisen animaatioroolinsa tekevä Jussi-voittaja Hannu-Pekka Björkman (liito-orava Julius), Vuokko Hovatta (Wilma-lumikko), Vesa Vierikko (Musta Susi), Risto Kaskilahti (Rimppa-susi), Jussi Lampi (Räyskä-susi), Minttu Mustakallio (puudeli Essie), Juha Veijonen (Pukin lentojoukkojen adjutantti) ja Tommi Korpela (porolauman johtaja). 

Elokuvan tähtenä, ensimmäisessä elokuvassaan, Niko-porona kuullaan 12-vuotias Olli Jantunen.

Suomalaisen kokoillan animaatioelokuvan Niko – Lentäjän poika levitysoikeudet on myyty ennätyksellisesti yli 100 maahan. Elokuva on myyty lukuisiin Euroopan, Kaukoidän ja Latinalaisen Amerikan maihin, Venäjälle ja Kiinaan sekä USA:han, Kanadaan ja kaikille englanninkielisille alueille.

Tähän mennessä mittavimman suomalaisen elokuvahankkeen tuottavat yhdessä Anima Vitae ja Cinemaker. Tuotannossa on mukana merkittävät eurooppalaiset animaatiotuotantoyhtiöt: A. Film Tanskasta, Magma Films Irlannista sekä saksalainen Ulysses.Elokuvan tuottavat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittavat Hannu Tuomainen (Menolippu Mombasaan) ja Marteinn Thorisson ja ohjaavat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner (Apua, olen kala).

Niko – Lentäjän poika on ensi-illassa kautta Suomen 10.10.2008

www.nikomovie.com