Uusimmat

Suomessa vieraillut Patrick Doyle pisti kaiken peliin Apinoiden planeetan synnytyksessä

15.09.2014 21:20 Muropaketin toimitus

Apinoiden planeetan synty

Thorista, Bravesta, Harry Potterista ja Apinoiden planeetan synnystä tunnettu Patrick Doyle vieraili Suomessa elokuun loppupuolella.

Patrick Doyle (ei kuvassa) on syntyisin Skotlannista, mutta tekee työtään pääsääntöisesti Lontoosta käsin. Se on onnistunut, vaikka hän onkin työskennellyt myös monien Hollywood-tuotantojen parissa. ”Los Angelesissa ei tarvitse käydä kuin korkeintaan joissain tapaamisissa”, Doyle kertoo. ”Monet Hollywood-elokuvat kuvataan Englannissa ja usein verotussyistä mukaan on palkattava myös tietty määrä paikallista henkilökuntaa.”

Dome.fi:n haastattelussa Patrick Doyle paljasti loihtineensa äänimaailman kesän 2011 Apinoiden planeetan synnylle pikavauhtia. Doyle oli työskennellyt projektin parissa jo puoli vuotta, kun loppumetreillä koko elokuvan musiikki oli sävellettävä uudelleen vain kahdessa viikossa.

”Sain tiedon asiasta, kun olin juuri lähdössä 11 tunnin lennolle. Niinpä minulla ei ollut koneessa muuta tekemistä, kuin miettiä mielessäni, mitä tilanteelle voisi tehdä”, Doyle muistelee. ”Saavuttuani perille sanoin, että homma on juuri ja juuri tehtävissä – sillä edellytyksellä, että saan tehdä täsmälleen, mitä haluan, eikä kukaan enää sano siitä eriäviä mielipiteitä. Siitä selvittin, mutta enpä haluaisi elää koko elämääni sillä tavalla!”

Lue koko haastattelu täältä:

Harry Potter -säveltäjä Patrick Doyle kävi Suomessa kertomassa, miten elokuvamusiikkia tehdään