Uusimmat

Tom Hanksin Inferno: Ensimmäiset kuvat Da Vinci -koodin jatko-osasta

30.04.2015 07:50 Muropaketin toimitus

Inferno

Dan Brownin romaaneihin pohjautuvat Da Vinci -koodi ja Enkelit & Demonit eivät olleet mitään elokuvailmaisun klassikoita, mutta menestyivät lippuluukuilla erinomaisesti. Niinpä trillerisarja on nyt laajentumassa trilogiaksi.

Inferno-kirjan filmatisoinnin kuvaukset ovat käynnistyneet Venetsiassa. Sen myötä ohjaaja Ron Howard on julkaissut Twitterissä ahkerasti kuvia elokuvan tekemisestä. Mukana kuvissa vilahtelee myös Infernon suurin tähti eli Robert Langdonin roolissa pysynyt Tom Hanks.

Infernon muita avainnäyttelijöitä ovat Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy ja Side Babett Knudsen. Elokuva saa ensi-iltansa 14.10.2016.

Virallista synopsista ei ole vielä julkaistu, mutta kirjan kuvaus antaa varmasti aika hyvän kuvan siitä, mitä valkokankaalla tullaan näkemään:

”Helvetin pimeimmät paikat on varattu niille, jotka pysyvät puolueettomina moraalisten kriisien aikoina. Symbologian professori Robert Langdon herää keskellä yötä firenzeläisessä sairaalassa haava päässään. Hän ei muista mitään parista edellisestä vuorokaudesta – ei myöskään merkillisestä esineestä, joka on piilotettu hänen takkinsa vuoriin. Pian Langdon saa havaita, että hänellä on perässään joukko aseistautuneita takaa-ajajia. Hän pakenee kuumeisesti seuranaan harvinaisen kylmäpäinen nuori nainen, jonka nokkeluuden ansiosta hän ylipäätään on hengissä. Kaksikko selvittää yhdessä Langdonin hallussa olevien pahaenteisten symbolien merkitystä. Mysteerin avaimeksi paljastuu Dante Alighierin eeppinen runoelma Jumalainen näytelmä, joka johdattaa heidät huikealle matkalle läpi kolmen suurenmoisen kaupungin ja lopulta syvälle maan uumeniin, missä uinuu hirviö… Kuten aiemmissa menestystrillereissään Da Vinci -koodi, Enkelit ja demonit ja Kadonnut symboli, Dan Brown punoo Infernossa kihelmöivällä tavalla yhteen jännitystä, kryptisiä viestejä, symboleita, taideaarteita, kirjallisuutta ja historiaa.”

Inferno

Inferno

Inferno

Inferno

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Twitter