Tom Hanksin sydän murtui, koska hänen Greyhound-sotaleffaansa ei nähdä elokuvateattereissa

08.07.2020 09:14 | Muropaketin toimitus

Tom Hanksin tähdittämä Greyhound saa ensi-iltansa tämän viikon perjantaina Apple TV Plus -suoratoistopalvelussa.

Tom Hanksin tähdittämän ja käsikirjoittaman Greyhound-sotadraaman oli alun perin tarkoitus saapua valkokankaille kesäkuussa, mutta pandemian takia se saakin ensi-iltansa ylihuomenna 10. heinäkuuta Apple TV Plus -suoratoistopalvelussa.

Hanks kertoo The Guardianin pitkässä haastattelussa kärsimästään koronaviruksesta ja promoaa tietysti elokuvaansa, vaikka häntä harmittaakin, ettei sitä nähdä elokuvateattereissa.

– Sydämeni murtui. En halua suututtaa Applen valtiaita, mutta tv:n ja teatterin kuvan- ja äänenlaadussa on melkoinen ero, Hanks sanoo.

Ilmeisesti joku Applen mestareista kuitenkin suuttui, sillä Hanks tarkensi kommenttejaan The Today Show’n haastattelussa, joka löytyy alempaa kokonaisuudessaan. Siinä hän kertoo muun muassa kuinka kiitollinen on suoratoistopalvelulle, että hänen elokuvansa voidaan ylipäätään esittää katsojille.

Greyhound-elokuva sijoittuu toisen maailmansodan alkuvaiheisiin ja kertoo Hanksin esittämästä kapteeni Ernest Krausesta, joka ylittää Atlantin laivueineen, perässään heitä susilauman tavoin jahtaavat natsien sukellusveneet. Elokuva perustuu C.S. Foresterin kirjaan The Good Shepherd, ja siinä esiintyvät myös muun muassa Stephen Graham, Rob Morgan ja Elisabeth Shue.

Ohjaajana toimii Aaron Schneider ja tuottajana Gary Goetzman.

Muropaketin Greyhound-arvio ilmestyy lähipäivinä.

Muropaketin uusimmat