Uusimmat

TOP 10 -lista meni juuri uusiksi: Will Smithin Bad Boys 3 ei ole enää vuoden 2020 menestynein elokuva

22.09.2020 09:40 Muropaketin toimitus

Vuoden menestynein elokuva on kiinalainen sotadraama.

Tammikuun lopussa ensi-iltansa saanut Bad Boys for Life -elokuva on ollut tähän asti vuoden menestynein leffa. Nyt sen ohi kiilasi kuitenkin kiinalainen The Eight Hundred -sotadraama, joka on ollut kotimaassaan jättihitti.

Noin 85 miljoonan dollarin budjetilla tehty The Eight Hundred on kerännyt kuukaudessa noin 426,5 miljoonan dollarin lipputulot. Bad Boys for Life tahkoi rahaa noin 424,6 miljoonaa taalaa.

Disneyn Mulan, joka oli suunnattu kiinalaisyleisölle, on ollut maassa melkoinen floppi. Sen pääsylipputulot ovat Kiinassa vain 36 miljoonaa. Kansainvälisesti se on tienannut noin 57 miljoona. Kiina on yksi harvoista maista, joissa Mulan sai ensi-iltansa teattereissa, sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa se julkaistiin Disney Plus -palvelussa lisämaksua vastaan. Suomessa se saapuu palveluun vasta joulukuun alussa.

Christopher Nolanin Tenet on puolestaan vuoden kolmanneksi menestynein elokuva noin 250 miljoonan dollarin pääsylipputuloillaan, joista vain noin 36,1 miljoonaa on peräisin Yhdysvalloista, jossa ihmiset eivät uskalla mennä teattereihin koronaviruksen vuoksi. Jenkeissä myös esimerkiksi New Yorkin ja Los Angelesin elokuvateatterit pysyvät edelleen suljettuina pandemian takia.