Uusimmat

Törkytehtaasta tehdään leffa: Jackass-mies sovittaa rokkikirjojen klassikon valkokankaalle

04.11.2013 09:20 Muropaketin toimitus

Törkytehdas

Mötley Crüesta kertova The Dirt eli Törkytehdas on rokkikirjojen klassikko. Pian se tunnetaan myös elokuvana.

Törkytehtaan elokuvasovituksen kippariksi on nyt kiinnitetty Jackassista tuttu Jeff Tremaine.

”Minulle on tarjottu lukuisia käsikirjoituksia, mutta tavoittelin Törkytehdasta kaikin mahdollisin keinoin. Olen halunnut tehdä siitä elokuvaa vuodesta 2001 lähtien, kun vasta suunnittelimme ensimmäistä Jackass-leffaa ja MTV Filmsin David Gale oli vasta hankkinut oikeudet kirjaan”, Tremaine kertoi Deadline-sivustolle.

Californication-sarjasta tuttu Tom Kapinos viimeistelee elokuvan käsikirjoitusta parhaillaan. Kuvausten on tarkoitus alkaa ensi vuonna, joskin näyttelijöistä ei vielä ole tietoa.

Törkytehdas-kirjan kuvaus kuuluu suomeksi seuraavasti:

”Kulttikirjaksi kohonnut eepos rock’n’rollin Babylonista, neljästä nuorukaisesta, jotka antoivat sanalle dekadenssi uuden merkityksen. Mötley Crüen hiuslakkahevarit tilittävät omaäänisesti uskomatonta elämäänsä, jossa kaikki rockkliseet venyivät äärimmilleen ja paiskautuivat lopulta vasten kertojien kasvoja.

Mötley Crüen viskinhuuruinen ja kokapölyinen tarina sisältää aineksia niin ekstaattisimmista amerikkalaisista unelmista kuin synkimmistä tragedioistakin. Tommy flirttaili yläluokan kanssa ja nai kaksi kansainvälistä seksisymbolia; Vince tappoi Hanoi Rocksin Razzlen ja menetti tyttärensä syövälle; Nikki otti yliannostuksen ja heräsi kuolleista seuraavana päivänä; Mick yritti hirttää veljensä ja sairastui tappavaan tautiin.

Näissä lihaksi tulleissa urbaanilegendoissa ketään ei säästellä. Osansa saavat niin Michael Monroe, Andy McCoy, Pamela Anderson, David Lee Roth, Heather Locklear, AC/DC, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Guns N’Roses kuin Iron Maidenkin.

Mötley Crüe on myynyt yli 40 miljoonaa levyä, tehnyt kaksitoista maailmankiertuetta ja tatuoinut likaiset jälkensä kokonaisen MTV-sukupolven tajuntaan.”

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Deadline