Tron 3 jäi Marvelin ja Star Warsin jalkoihin – toteutuminen epävarmaa

02.03.2017 11:10 | Muropaketin toimitus

Tron-elokuvasarjan kolmatta osaa on ehditty lupailla teattereihin jo pariin otteeseen. Kuvauksia ei kuitenkaan ole saatu järjestymään, sillä Disney jarruttelee elokuvan tekemistä.

Nyt Tron: Legacyn (2010) ohjaaja Joseph Kosinski on selittänyt, miksi kolmas Tron ei ole vieläkään toteutunut. Hänen mukaansa fanit voivat heristää nyrkkiään jedien ja supersankareiden suuntaan.

”Tron 3 on syväjäädytetty. Elokuvaa ei ole kokonaan haudattu, se vain odottaa oikeaa hetkeä. Kun teimme Tron: Legacyn, Disney [Tronin studio] ei vielä omistanut Marvelia ja Lucasfilmiä. Nythän Disney omistaa kaiken. Studion näkökulmasta kalenteriin mahtuu rajallinen määrä ensi-iltoja ja käytössä on rajallinen määrä rahaa. Joten jos he voivat tehdä Star Warsin spinoffin tai uuden Marvel-leffan, he miettivät voisiko Tron tuottaa yhtä hyvin kuin ne”.

Joseph Kosinksi itse uskoo että Tron 3 voisi olla hitti siinä missä ”kilpailijansakin”, mutta tällä hetkellä hän ymmärtää hyvin miksi Disney täyttää scifi-kiintiönsä ennemmin Marvelilla ja Star Warsilla.

170 miljoonan dollarin budjetilla tehty Tron: Legacy keräsi maailmanlaajuisesti ”vain” 400 miljoonan dollarin lipputulot. Tämä osaltaan vaikuttaa siihen, miksi Disney ei ole edennyt projektin kanssa.

Vertailukohdaksi voi ottaa vaikkapa Star Wars -elokuvat, joista The Force Awakens keräsi yli kaksi miljardia dollaria. Joulukuussa 2016 ensi-iltansa saanut Rogue Onekin on yltänyt jo yli miljardiin dollariin. Samassa sarjassa painivat myös menestyneimmät Marvel-elokuvat (mm. Iron Man 3 ja Avengersit).