Tron 3 jäi Marvelin ja Star Warsin jalkoihin – toteutuminen epävarmaa

02.03.2017 11:10 | Muropaketin toimitus | 1

Tron-elokuvasarjan kolmatta osaa on ehditty lupailla teattereihin jo pariin otteeseen. Kuvauksia ei kuitenkaan ole saatu järjestymään, sillä Disney jarruttelee elokuvan tekemistä.

Nyt Tron: Legacyn (2010) ohjaaja Joseph Kosinski on selittänyt, miksi kolmas Tron ei ole vieläkään toteutunut. Hänen mukaansa fanit voivat heristää nyrkkiään jedien ja supersankareiden suuntaan.

”Tron 3 on syväjäädytetty. Elokuvaa ei ole kokonaan haudattu, se vain odottaa oikeaa hetkeä. Kun teimme Tron: Legacyn, Disney [Tronin studio] ei vielä omistanut Marvelia ja Lucasfilmiä. Nythän Disney omistaa kaiken. Studion näkökulmasta kalenteriin mahtuu rajallinen määrä ensi-iltoja ja käytössä on rajallinen määrä rahaa. Joten jos he voivat tehdä Star Warsin spinoffin tai uuden Marvel-leffan, he miettivät voisiko Tron tuottaa yhtä hyvin kuin ne”.

Joseph Kosinksi itse uskoo että Tron 3 voisi olla hitti siinä missä ”kilpailijansakin”, mutta tällä hetkellä hän ymmärtää hyvin miksi Disney täyttää scifi-kiintiönsä ennemmin Marvelilla ja Star Warsilla.

170 miljoonan dollarin budjetilla tehty Tron: Legacy keräsi maailmanlaajuisesti ”vain” 400 miljoonan dollarin lipputulot. Tämä osaltaan vaikuttaa siihen, miksi Disney ei ole edennyt projektin kanssa.

Vertailukohdaksi voi ottaa vaikkapa Star Wars -elokuvat, joista The Force Awakens keräsi yli kaksi miljardia dollaria. Joulukuussa 2016 ensi-iltansa saanut Rogue Onekin on yltänyt jo yli miljardiin dollariin. Samassa sarjassa painivat myös menestyneimmät Marvel-elokuvat (mm. Iron Man 3 ja Avengersit).

Keskustelu

Eivät sit vissiin ajattele asioita pitkällä tähtäimellä. Mitäs sitten kun keskitytään vaan pariin tuottosaan lehmään ja ne joskus kuivahtaa? Mistä sen jälkeen tulot kun nää ns. kohtuullisesti tuottaneet leffat jatko-osineen on kuopattu (liian) kauan aikaa sitten…

Muropaketin uusimmat