Tv-vinkki: Mikä tipaton tammikuu? Tässä kotimaisessa komediassa juodaan viinaa niin maan perkeleesti

03.01.2015 08:00 | Muropaketin toimitus

Juoppohullun päiväkirja

Yle Tv2 esittää lauantai-illan elokuvana kanavalla kello 22.05 alkavan Juoppohullun päiväkirjan.

Juha Berg (Joonas Saartamo) on 30-vuotias rapajuoppo Helsingin Kalliosta.

Juhalla ei ole pienintäkään aikomusta muuttaa elintapojaan – päinvastoin. Hän todella nauttii sekalaisista seksisuhteista, adrenaliinia nostattavasta väkivallasta ja tietenkin alkoholista, johon rahat revitään vaikka pulloja keräämällä. Viinanhuuruinen hauskuus saa kuitenkin kovan kilpailijan, kun kiihkeämielinen Juha rakastuu AA-kerhon ryhmänvetäjään. Suhde Tiinan (Krista Kosonen) kanssa etenee nopeasti seurusteluksi ja Juhan on pakko tehdä ratkaisevia valintoja.Tästä alkaa tasapainottelu toimivan parisuhteen ja vanhan elämäntyylin välillä.

Juhan paras ystävä Kristian (Santtu Karvonen) kaataa urakalla kapuloita rakastavaisten rattaisiin, eikä Juhan horjuvaa raittiuspäätöstä helpota myöskään saksalaisen erotiikan asiantuntija Mikael (Johannes Holopainen). Mutta miten pitkälle voidaan mennä, ennen kuin ratkaisuja on vain yksi?

Juha Vuorisen suosittuun Juoppohullu-kirjasarjaan pohjautuva elokuva sai ilmestyessään ristiriitaisen vastaanoton. Dome.fi:n arvostelussa komediasta todettiin joulukuussa 2012 seuraavaa:

”Juoppiksen pyhä kolmiyhteys eli ryyppääminen, panojutut ja kakkahuumori tulevat esille vallan elegantisti heti ensimmäisessä kohtauksessa. Juoppohullun suurimmat avut ovat ripeä rytmi ja näyttelijät, jotka tekevät roolinsa juuri niin isosti kuin tyylilajiin sopii. Sänkisen gorillan oloinen Joonas Saartamo sopii Bergin ruumiillistumaksi. Hänessä ei ole edes off-asentoa, vaan pelkkää irvistystä, tuijotusta ja huutoa. Sitä komppaa mainiosti Kerkko Koskisen maanisen hakkaava säestys.”