Tv-vinkki: ”Paskaa!” Ohjaajalegenda sanoi inhoavansa eroottista trilleriään

30.01.2015 05:00 | Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2014/eyeswideshut.jpg

Avalla nähdään tänään kello 21.00 mestariohjaaja Stanley Kubrickin viimeiseksi jäänyt elokuva Eyes Wide Shut.

Arthur Schnitzlerin romaaniin perustuva Eyes Wide Shut on eroottinen trilleri tohtorista, joka erkanee vaimostaan yhä syvemmälle pakkomielteisen seksin fantasioihin ja karuun todellisuuteen.

Vuonna 1999 valmistuneen elokuvan pääosissa nähdään kuvausten aikaan vielä yhdessä ollut Hollywoodin superpari Tom Cruise ja Nicole Kidman. Avainrooleja esittävät myös Madison Eginton, Jackie Sawiris ja Sydney Pollack.

Vuonna 2006 näyttelijä R. Lee Ermeyn (Full Metal Jacket) paljasti Stanley Kubrickin vihanneen Eyes Wide Shutia. ”Hän soitti minulle muutamaa viikkoa ennen kuolemaansa ja puhuimme pitkään Eyes Wide Shutista. Hän sanoi sen olevan paskaa ja että elokuva inhotti häntä ja kriitikot tulisivat syömään hänet elävältä. Cruise ja Kidman saivat tahtonsa läpi, hän sanoi”, Ermey väitti Radar Online -verkkolehdelle.

Keskustelu

Olen aivan samaa mieltä kuin Kubrick. En oikeastaan edes pidä kyseistä elokuvaa Kubrickin ohjaamana. Tom Cruise pilaa aina elokuvat, joissa näyttelee. Vanilla Skykin olisi voinut olla oikeasti hyvä, jos Cruise ja Cruz eivät olisi tunkeneet likaisia näppejään soppaan.

Muropaketin uusimmat