Vapise Pixar! Suomalainen digianimaatio Niko – Lentäjän poika tekee historiaa

15.05.2008 13:10 | Muropaketin toimitus

Suomalainen kokoillan animaatioelokuvan ”Niko – Lentäjän poika” levitysoikeudet on nyt myyty ennätyksellisesti yli 100 maahan. Elokuva tekee historiaa ollen kautta aikain laajimmalle levinnyt suomalaiselokuva. Elokuva on osoitus suomalaisen animaatiobuumin kantamista hedelmistä ja Suomessa animaatio-alan kehittämiseksi tehdystä työstä.

Elokuva on myyty lukuisiin Euroopan, Kaukoidän ja Latinalaisen Amerikan maihin sekä Venäjälle ja Kiinaan. Sopimus USA:n, Kanadan ja kaikkien englanninkielisten alueiden levitysoikeuksista on myös allekirjoitettu.

Tähän mennessä mittavimman suomalaisen elokuvahankkeen tuottavat yhdessä Anima Vitae ja Cinemaker. Tuotannossa on myös mukana merkittäviä eurooppalaisia animaatiotuotantoyhtiöitä kuten A. Film (Ruma ankanpoikanen ja minä) Tanskasta, Magma Films Irlannista sekä saksalainen Ulysses. Tekijäkaartiin kuuluu mm. Cannes-voittaja, ohjaaja Kari Juusonen. Ensi-illassa Niko – Lentäjän poika nähdään Suomessa 10.10.2008.

Koko perheen elokuva kertoo poropoika Nikosta, joka uskoo isänsä olevan yksi joulupukin kuuluisista lentävistä poroista. Isäänsä Niko ei ole koskaan tavannut, mutta haaveilee yhtä kaikki lentämään oppimisesta. Palatessaan omista salaisista lentoharjoituksistaan Niko johdattaa vahingossa kaikkien pelkäämän Mustan Suden kotilaumansa kimppuun…

Muropaketin uusimmat