Vin Dieselin uusi Bloodshot-supersankarielokuva ei ole hirveästi kehuja kerännyt – Tämä on tilanne Rotten Tomatoesissa nyt

12.03.2020 09:04 Muropaketin toimitus

Bloodshot-elokuvan tälle viikolle suunniteltu Suomen ensi-ilta peruttiin.

Vin Dieselin Bloodshot-elokuvan oli tarkoitus tulla teattereihin tämän viikon perjantaina 13. maaliskuuta, mutta sen mahdollinen ensi-ilta on siirretty hamaan tulevaisuuteen. Finnkino kertoo elokuvan uudeksi ensi-iltapäiväksi 27. maaliskuuta, mutta maahantuoja ei ole vahvistanut asiaa.

Jos Bloodshot ei saavu Suomen teattereihin lainkaan, niin se ei näytä olevan suuri menetys. Muropaketti ei ehtinyt elokuvaa nähdä, sillä sen pressinäytöskin tietysti peruttiin. Maailmalla kriitikot kuitenkin teilaavat teoksen lähes yksimielisesti. Rotten Tomatoes -sivustolla vain 40 prosenttia kriitikoista on pitänyt näkemästään ja järkevämmin lukuja kasaava Metacritic kertoo 21 arvion keskiarvon olevan tällä hetkellä surkeat 44 / 100.

Valiant-kustantamon Bloodshot teki ensiesiintymisensä Rai-lehden sivuilla vuonna 1992. Samana vuonna alkoi ilmestyä ultramodernin teknologian ja nanobottien avulla supersotilaaksi muutetun antisankari Bloodshotin oma lehti, josta tuli melkoinen hitti.

Bloodshot-sarjakuvien lukeminen kannttaa aloittamaa Jeff Lemiren Bloodshot Reborn -sarjakuvista. Sitä ennen kannattaa ehkä lukaista The Valiant -albumi, jossa nähdään useita kustantamon hahmoja. Lemiren tarinan ymmärtääkseen ei vanhoja Bloodshot-seikkailuja tarvitse kahlata läpi, vaikka niistäkin löytyy oivallisia kertomuksia.