Uusimmat

Vuoden 2014 paras elokuva valittiin – oletko samaa mieltä kuin suomalaiskriitikot?

23.12.2014 10:20 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2013/nymfomaaniskarsgord2882.jpg

Suomen arvostelijain liiton (SARV) elokuvakriitikot ovat äänestäneet vuoden 2014 parhaaksi ensi-iltaelokuvaksi tanskalaisen ohjaajan Lars von Trierin ohjaaman Nymphomaniacin.

Charlotte Gainsbourg näyttelee elokuvassa Joe-nimistä naista, joka  kertoo Stellan Skarsgårdin esittämälle miehelle tarinaa elämänsä eroottisista kokemuksista.

SARV:n elokuvajaos äänesti vuoden parhaasta ensi-iltaelokuvasta nyt ensimmäistä kertaa. Elokuvajaokseen kuuluvat SARV:n jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet ensisijaiseksi arvostelualakseen elokuvan. Äänestyskelpoisia olivat kaikki Suomessa elokuvateattereissa 1.1.–31.12.2014 välillä ensi-iltansa saaneet elokuvat.

Äänestyksen toisen sijan jakoivat jakoivat Ethan ja Joel Coenin ohjaama 1960-luvun New Yorkiin ja folk-musiikin maailmaan sijoittuva draama Inside Llewyn Davis sekä Martin Scorsesen The Wolf of Wall Street.

Suomen arvostelijain liitto ry on valtakunnallinen eri taiteenalojen arvostelijain ammatillinen järjestö. Sen keskeisenä tavoitteena on arvostelijoiden ammatillisen toiminnan edistäminen ja ammattitaidon kohottaminen. SARV on perustettu vuonna 1950, ja sillä on nykyisin lähes tuhat jäsentä.

Lähde: SARV